03 februari 2024

Het zwembad; De wil is er, nu nog een weg.

Wat gaat er in de toekomst met zwembad Pica Mare gebeuren? Hierin is veel interesse.

Afgaande op de berichtgeving lijkt het er soms op alsof het doek al gevallen is. Dat is absoluut niet het geval!
We zitten op dit moment in de beeldvormingsfase. Er is nog geen enkel besluit genomen. Ook als CDA hebben we nog geen standpunt ingenomen.
Uiteraard willen we als CDA een zwembad het liefst voor onze gemeente behouden. Want dat hieraan behoefte is, is ons duidelijk.
Eind vorig jaar hebben we als raadsleden een werkbezoek gebracht aan het zwembad. In opdracht van de gemeenteraad is inmiddels ook een aantal toekomstscenario’s in beeld gebracht.
De 24-uurs zwemmarathon, de protestmars en de aanbieding van ruim 3.500 handtekeningen van mensen die voor behoud van het zwembad zijn, is een duidelijk signaal. Dit signaal nemen we als CDA serieus mee in onze afweging.
Het college heeft de resultaten van het onderzoek naar de toekomst van zwembad gepresenteerd tijdens een drukbezochte, openbare informatiebijeenkomst.
Op basis van de uitkomst van dat onderzoek heeft het college aangegeven te gaan kijken naar de mogelijkheden. Als CDA hebben we bij de presentatie aangegeven dat het goed zou zijn om daarbij naar een groter gebied te kijken. Dit door ook de voormalige Maria Goretti school, de evenementenzaal, de sporthallen en het parkeerterrein hierbij te betrekken. Mogelijk ontstaan er daarmee meer mogelijkheden. Het college heeft aangegeven ook dit te bekijken.
Daarnaast ligt er een financiële uitdaging. De zoektocht naar een financiering maakt ook onderdeel uit van dit traject. Voor nu geldt dus eerst dat alle informatie beschikbaar moet komen. Dan kan er beoordeeld worden en pas daarna valt er een besluit over de toekomst van het zwembad.
Waarschijnlijk zitten we dan eind 2024. Dit alles met als doel een zwembad voor Gennep te behouden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.