22 december 2023

Hoe kan leerlingenvervoer beter? Voorstel aangenomen!

In de laatste vergadering van de gemeenteraad heeft raadslid Jacco van Duijn samen met de SGP en de ChristenUnie een voorstel ingediend voor een klanttevredenheidsonderzoek leerlingenvervoer. Dit voorstel kon op een meerderheid rekenen. "Leerlingenvervoer is nodig voor kinderen die niet zelf naar school kunnen. We willen ervoor zorgen dat het beter wordt en goed werkt voor iedereen," aldus Jacco.

Luisteren
Het doel is om te luisteren naar ouders, scholen en de bedrijven die het vervoer regelen, om het daarna te verbeteren. Het CDA vindt het belangrijk om te horen wat ouders hebben meegemaakt. Daarom worden ouders uitgenodigd om te vertellen over hun ervaringen, zodat het leerlingenvervoer beter kan worden. Jacco: “De lopende overeenkomst met de vervoerder in de regio Duin- en Bollenstreek eindigt op 31 juli 2025, dus dit is het moment om in gesprek te gaan met de leerlingen en ouders die vervoer nodig hebben. Ook de vorige keer heeft dit tot verbeteringen geleid.”

We willen ervoor zorgen dat het beter wordt en goed werkt voor iedereen.

Direct actie
Naast het onderzoek wil de gemeenteraad ook kleine dingen snel verbeteren. Dit betekent dat er meteen dingen worden gedaan om het leerlingenvervoer te verbeteren. "We willen niet lang wachten," zegt Van Duijn. "We willen snel dingen veranderen, en we hopen dat ouders ons daarbij helpen."

Het CDA kijkt uit naar de resultaten van het onderzoek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.