26 februari 2024

Wisseling fractievoorzitterschap CDA Waddinxveen

Tijdens het fractieoverleg van het CDA op 26 februari heeft Bastienne Prins haar voorzitterschap overgedragen aan Peter Besuijen. Bastienne kwam in 2018 in de gemeenteraad van Waddinxveen en ging direct aan de slag als fractievoorzitter. Zij heeft dat nu 6 jaar met veel enthousiasme gedaan. Bastienne wil de lopende raadsperiode graag als ‘gewoon’ raadslid afmaken.

“Het fractievoorzitterschap kent een aantal extra taken die ik in vol vertrouwen overdraag. Mijn belangstelling voor het raadswerk is onverminderd groot. Vooral de groene, culturele en sociaal-maatschappelijke kant vind ik belangrijk en heel interessant. Die zal ik de komende jaren beslist aandacht blijven geven. Velen kennen mij daarnaast als fervent fietser en ook de noodzaak voor goede en veilige voorzieningen voor fietsers zal ik blijven benadrukken”, aldus Bastienne.

Kort profiel Peter Besuijen

“Ik ben in 1989 met het gezin geland in Waddinxveen en inmiddels zeer gehecht aan het dorp. Mijn werk in de financiële dienstverlening vond ik buiten Waddinxveen en gedeeltelijk buiten Nederland. Dat maakte mij tot één van die vele Waddinxveense forensen”.

Lokale maatschappelijke bijdragen leverde hij als de agenda daar ruimte voor gaf. Hij was penningmeester van het toenmalig PCO (basisonderwijs), voorzitter van het Coenecoop College en voorzitter van Alliance Française (Boskoop, Waddinxveen, Zoetermeer). Kort na de verkiezing in de gemeenteraad (2022) koos Peter ervoor met pensioen te gaan.

“Ik heb mij de afgelopen twee jaar goed kunnen inwerken. Veel gesprekken gevoerd binnen de gemeente en veel gelezen en gezien. Leuke dingen, maar ook wel zaken waar we de komende jaren als gemeenteraad nog veel energie in moeten steken. De snelle groei van Waddinxveen in de afgelopen jaren heeft hier en daar sporen achter gelaten en daar moeten we mee aan de slag. Het is goed om te zien dat het college daarbij niet alleen kijkt naar de korte termijn, maar ook oog heeft voor de langere termijn.”

Peter heeft binnen de afgelopen paar jaar aan verschillende onderwerpen aandacht besteed: maatschappelijke voorzieningen, scholen, (sport)verenigingen, gemeentelijke financiën en veiligheid. Hij is lid van het Presidium, de Auditcommissie, de Werkgeverscommissie voor de griffie en voorzitter van de Raadscommissie Ruimte & Infrastructuur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.