Sam Hageraats overhandigde vandaag de 25 beste ideeën uit het CDA-verkiezingsprogramma in braille aan Sybrand Buma. Sam is blind en loopt van 6 tot 17 februari stage bij het CDA. Behalve in braille zijn de 25 beste ideeën nu ook beschikbaar in gesproken vorm.

Met de publicatie van het verkiezingsprogramma in braille laat het CDA zien aandacht te hebben voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden in Nederland. Buma:

​'​Mensen met een arbeidsbeperking moeten kunnen meedoen en hun bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze ideeën voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een visuele beperking.’ Het verkiezingsprogramma is bij de CBB (Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden) uit Ermelo in braille omgezet.

Nieuwe techniek

Het CDA heeft daarnaast zijn verkiezingsspot via de nieuwe techniek audiodescriptie toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Dit is een techniek waarbij een stem beschrijft wat er tussen de gesproken momenten te zien is. Denk hierbij aan gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling of handelingen die van belang zijn om het verhaal te volgen. Mensen met een visuele beperking kunnen door deze extra uitleg de film of het tv-programma veel beter volgen. Sam Hageraats maakte deel uit van het testteam dat de app voor audiodescriptie heeft ontwikkeld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.