18 maart 2020

Brief van Mona Keijzer en Wopke Hoekstra: Noodpakket voor ondernemers en banen

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Vele ondernemers zijn in zwaar weer gekomen door de maatregelen die genomen moeten worden om het Coronavirus het hoofd te bieden. We nemen nu ook extra maatregelen om alle ondernemers te ondersteunen zodat ze overeind kunnen blijven. 

De afgelopen jaren hebben we niet alleen veel geïnvesteerd in de samenleving, maar hebben we ook onze overheidsfinanciën op orde gebracht. Dat hebben we gedaan om moeilijke tijden, zoals die nu zijn aangebroken, door te komen. Voor het kabinet geldt dat we alles zullen doen wat nodig is. We zullen de komende periode daarom vele miljarden ter beschikking stellen, om banen te behouden en ondernemingen overeind te houden. 

Dit doen we voor zowel grote bedrijven, zzp’ers als het mkb. Lees hier alle nieuwe maatregelen om hen te ondersteunen deze periode door te komen.  Deze maatregelen zijn in ons aller belang, want de meeste mensen hebben een baan dankzij het midden- en kleinbedrijf.

Voor zover er zorgen zijn over de kosten om alle gezondheidszorg te kunnen bieden die nu nodig is: we zullen ziekenhuizen, verpleegkundigen en artsen hoe dan ook in staat stellen om hun werk te kunnen doen. Waar nodig stellen we per direct geld ter beschikking voor extra materiaal, mondkapjes, bedden en omscholing.

De maatregelen die we nu nemen zijn tijdelijk en zeer fors. En waar nodig zullen we regelingen verder aanpassen. We zullen doen wat nodig is.

We blijven ook realistisch. Het is geen makkelijke periode waar we nu in zitten. Maar het is wel een periode waarin we het samen moeten doen. Wij roepen jullie daarom op het nieuws goed te blijven volgen, adviezen ter harte te nemen en vooral de medemens niet uit het oog te verliezen. Let een beetje op elkaar in deze tijd. 
 
Wopke Hoekstra
Mona Keijzer

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.