Het CDA steunt het voorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) dat postbedrijven per 1 januari 2018 80 procent van postbezorgers in dienst moeten nemen.  Dat heeft het CDA aangegeven tijdens een debat over de postmarkt.

Tweede Kamerlid Joba van den Berg: “Het CDA is voor een eerlijk speelveld en daar hoort geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden en veiligheid bij. In het regeerakkoord is afgesproken om bescherming voor de groep werkenden aan de onderkant van de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit voorstel is hiermee in lijn. De postbedrijven hebben jarenlang de tijd gehad om naar het percentage van 80% toe te groeien. Het wordt nu tijd om te gaan handhaven, want wetten zonder werking zijn waardeloos. “

Tijdens het debat werd ook gesproken over bescherming van de universele postdienst (UPD) tegen mogelijke buitenlandse overnames. Het CDA heeft om extra bescherming gevraagd toen vorig jaar PostNL, die op dit moment de universele postdienst uitvoert, door het Belgische postbedrijf Bpost  dreigde te worden overgenomen. De staatssecretaris zegde het CDA toe om in het najaar van 2018 met een wetsvoorstel te komen om de universele postdienst extra te beschermen.

De staatssecretaris zegde op verzoek van het CDA ook toe om in gesprek te blijven met PostNL om ervoor te zorgen dat brievenbussen zoveel mogelijk behouden blijven in de buurt van zorginstellingen, bejaardenhuizen en ziekenhuizen. Het CDA vindt het namelijk van belang dat kwetsbare inwoners op een redelijke afstand een brief kunnen blijven posten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.