Vandaag maakt het CDA bekend fors te willen investeren in Defensie. De partij trekt hier de komende vier jaar meer dan 2 miljard voor uit. De helft daarvan, 1 miljard, is voor reparatie en herstel, om onder andere de basisgereedheid van onze krijgsmacht te versterken. De andere miljard is voor echte nieuwe investeringen.
 
Als we willen zorgen dat Defensie klaar is voor de 21e eeuw, dan zijn deze investeringen absoluut noodzakelijk. Op dit moment zijn de tekorten bij Defensie groot, terwijl we gezien het dreigingsniveau juist meer dan ooit moeten investeren in onze krijgsmacht. Denk aan de situatie in Syrië, denk aan de chaos aan de randen van Europa, of aan de dreigende taal van Rusland.
 
Het CDA wil bovendien af van het taboe op bewapende drones. Het huidige kabinet heeft de aanschaf van drones zeven jaar uitgesteld, terwijl andere landen wel investeren in nieuwe technologie. Het CDA wil dat de nieuwe coalitie tot aanschaf over gaat, om onder andere toe te passen in bijvoorbeeld de strijd tegen IS.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.