CDA Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot vertrekt na 9 jaar uit de Tweede Kamer. Namens het CDA wordt Bruins Slot gedeputeerde van de provincie Utrecht. Zij gaat zich bezighouden met de portefeuilles Bestuur, Landbouw, Natuur, Bodem, Water, Toerisme, Recreatie en Sport voor de provincie Utrecht.

Bruins Slot heeft zich de afgelopen jaren met veel toewijding mogen inzetten voor Defensie, Zorg en Sport. Mooie en belangrijke onderwerpen waar de mensen in de zorg, de militairen en de vrijwilligers zelf het verschil maken. “Daar heb ik een bijdrage aan willen leveren. Dat heeft geresulteerd in meer geld voor Defensie, de totstandkoming van de Veteranenwet, meer preventie in de zorg en het ondersteunen en waarderen van vrijwilligers”, aldus Bruins Slot.   

Bruins Slot: “afgelopen negen jaar heb ik het een voorrecht gevonden om Tweede Kamerlid te mogen zijn. Maar het lijkt mij geweldig om nu namens het CDA voor de inwoners van de provincie Utrecht aan de slag te gaan. De provincie waar ik al meer dan de helft van mijn leven woon. Van groot belang is dat Utrecht een provincie blijft waar het goed wonen, werken en leven is. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”

Pieter Heerma: “Hanke is altijd zeer bekwaam, collegiaal en een toegewijde collega geweest. De fractie gaat haar zeer missen. Tegelijkertijd is dit voor haar een mooie nieuwe uitdaging en krijgt Utrecht met haar een uitstekende gedeputeerde.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.