16 december 2022

Harry van der Molen neemt afscheid van de Tweede Kamer

Beste CDA’er,

Het Kamerlidmaatschap is een unieke baan. Het is bijzonder eervol. Elke keer als je de grote zaal met de blauwe stoelen binnenloopt, heb je de kans om iets voor mensen te betekenen. Dat doe ik al jaren met veel plezier. Maar het werk heeft mij ook persoonlijk veel gekost. 

Het gaat op dit moment goed met mijn gezondheid. Tegelijk ben ik gaan beseffen dat ik keuzes moet maken als ik dat zo wil houden. Ik heb een aantal gezonde jaarringen om mijn stam nodig.

Daarom heb ik het weloverwogen besluit genomen om komende week afscheid te nemen van de Tweede Kamer. Dat besluit komt na maanden van wikken en wegen. Iedereen die me een beetje kent weet dat dit geen gemakkelijke keuze is geweest.

Maar ik heb ook iets moois om naar uit te kijken. Na mijn afscheid ga ik aan de slag als directeur Marketing, Communicatie & Public Affairs bij Firda. Dat is de nieuwe instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in mijn provincie Fryslân en het noorden van Flevoland. Aan het mbo heb ik al jaren geleden mijn hart verloren. Ik vind het mooi dat ik mij daarvoor opnieuw in kan gaan zetten. Het is een unieke kans, die heel goed bij mij past. Ik ken het vak, de regio en de uitdagingen.

In de afgelopen zes jaar heb ik met heel veel CDA-leden samengewerkt. Hen wil ik hartelijk bedanken. Zonder hun ideeën en aanmoediging had ik mijn werk in de Tweede Kamer niet kunnen doen.

Met vriendelijke groet,

Harry van der Molen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.