CDA-Kandidaat Tweede Kamerlid Jaap Jonkers (nr. 27 op de lijst, rechts op de foto) heeft deze week het kookboek ‘Samen koken we sterker’ gepresenteerd. Bij Voedselbank Leiden overhandigde hij samen met tv-chef Pierre Wind het eerste exemplaar aan Radio 538-dj Frank Dane, die ambassadeur is van Stichting Voedselbanken.
 
Initiatiefnemer Jaap Jonkers wil met dit kookboek iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland.
 
Jonkers: “Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven. Helaas geldt dit voor een groeiende groep Nederlanders. Ik maak mij daar zorgen om. Als baby ben ik te vondeling gelegd en ik zou in armoede zonder ouders zijn opgegroeid als ik niet was geadopteerd. Daarom zet ik mij in voor mensen die dat het hardst nodig hebben.”
 
Het kookboek wordt aan alle klanten van de 171 Voedselbanken in Nederland beschikbaar gesteld. De uitgifte gaat hard, op dit moment wordt er gewerkt aan nieuwe exemplaren. Voor het algemene publiek is er een gratis e-book verkrijgbaar. De recepten zijn gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de wekelijkse voedselpakketten van de Voedselbank. Studenten uit heel Nederland hebben samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de recepten ontwikkeld.
 
Meer informatie over deze actie is te vinden op jaapjonkers.nu.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.