Om te garanderen dat ook volgende generaties in een welvarend land kunnen leven, presenteert het kabinet vandaag een Nationaal Groeifonds. Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaf tijdens de presentatie aan dat het kabinet wil investeren in kennisontwikkeling, innovatie en infrastructuur. “Omdat ook de volgende generatie moet kunnen genieten van goede collectieve voorzieningen moeten we nu investeren in groei.”

Voor de komende vijf jaar wordt een bedrag van 20 miljard euro beschikbaar gesteld. Ondernemers, (mkb-)bedrijven en kennisinstellingen kunnen hier aansprak op maken via projectvoorstellen. De voorstellen worden getoetst en krijgen een beoordeling van een onafhankelijke commissie. De verwachting is dat de eerste voorstellen nog deze kabinetsperiode worden toegekend.

CDA-woordvoerder Mustafa Amhaouch: ''We moeten Nederland uit de crisis investeren en innoveren. Met dit fonds investeren we in de kracht van het MKB en in de bereikbaarheid van alle regio’s. Een grote stap richting een eerlijke, concurrerende en duurzame economie.''

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.