Tweede Kamerlid Michel Rog zal na de verkiezingen van maart 2021 niet terugkeren in de Tweede Kamer. Rog: “Ons onderwijs is zo goed als de leraar in de klas. Het was de eerste zin die ik uitsprak in alle begrotingsdebatten van OCW die ik de afgelopen jaren mocht voeren. Ik vind het een geweldig voorrecht om nu al acht jaar de onderwijswoordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer te zijn. Dit werk is nooit af. Toch heb ik besloten mij niet opnieuw kandidaat te stellen voor een nieuwe Kamerperiode.’’ 

Als onderwijswoordvoerder zet Rog zich in voor brede brugklassen, voor zomerscholen en een andere rol van de onderwijsinspectie. Hij verzet zich tegen de toegenomen regeldruk, het leenstelsel en de doorgeslagen toetsgekte. De afgelopen jaren lukte het om de omstreden rekentoets af te schaffen en een einde te maken aan de zogenaamde kleutertoets.

Michel Rog is voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor SZW en van de Parlementaire Ondervragingscommissie naar Ongewenste Beïnvloeding uit Onvrije Landen. Rog: “ik vind het heel mooi om vanuit deze meer onafhankelijke, dienende posities mijn bijdrage aan het belangrijke werk van de Tweede kamer te leveren.” 

Rog: “Gelukkig hebben we veel talent in de partij. Ik zal het stokje van mijn woordvoerderschappen na de verkiezingen in vertrouwen overdragen. Ik ga verkennen hoe ik mij straks in een andere rol voor de samenleving kan inzetten. Maar het komende halfjaar wil ik mij met dezelfde energie en toewijding blijven inzetten als volksvertegenwoordiger!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.