26 november 2015

Mustafa Amhaouch Tweede Kamerlid voor CDA

Mustafa Amhaouch (1970) zal de Tweede kamerfractie van het CDA komen versterken na het vertrek van Peter Oskam die burgemeester wordt in Capelle aan de IJsel.De installatie zal plaatsvinden na het reces, in januari.

Amhaouch is actief binnen het CDA als voorzitter van de lokale afdeling. Hiervoor was hij onder meer gemeenteraadslid en fractievoorzitter van het CDA in de voormalig gemeente Helden, nu Peel en Maas. Amhaouch is momenteel werkzaam bij hightech bedrijf ASML in Veldhoven, als senior manager.

Amhaouch: 'ik kijk ernaar uit om vanaf volgend jaar deel uit te mogen maken van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Ik heb mij enkele jaren geleden verkiesbaar gesteld om vanuit mijn ervaring in de lokale politiek en bij allerlei sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties een bijdrage te kunnen leveren. Als volksvertegenwoordiger moet je maatschappelijk geworteld zijn, vanuit die positie weet je wat er leeft, welke problemen mensen hebben en welke oplossingen ook van onderop bedacht worden. Ik zie het als een voorrecht deze kans alsnog te krijgen.'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.