Na de beëdiging van het nieuwe kabinet heeft partijleider Wopke Hoekstra vandaag het fractievoorzitterschap van de Tweede Kamerfractie officieel overgedragen aan Pieter Heerma. Heerma was al eerder door de fractie unaniem herkozen.  

Pieter Heerma is Kamerlid sinds 2012. Sindsdien heeft hij in verschillende functies veel ervaring opgebouwd. Hij was woordvoerder op het terrein van Sociale Zaken, fractiesecretaris en tweemaal medeonderhandelaar in de formatie. In 2019 koos de fractie Pieter Heerma tot nieuwe fractievoorzitter en opvolger van Sybrand Buma, die burgemeester in Leeuwarden werd.
 
Bij de overdracht van het fractievoorzitterschap zei Heerma in de nieuwe periode ruimte te willen pakken voor het eigen CDA-verhaal: ''Als CDA-fractievoorzitter ga ik vol aan de slag om samen met de fractie ons verhaal voor een beter Nederland luid en duidelijk te laten horen. De afgelopen tijd hebben Kamerleden in samenwerking met ons Wetenschappelijk Instituut nieuwe heldere visies gepresenteerd. Over klimaat, landbouw en het aanpakken van ondermijnende drugscriminaliteit. Dat blijven we doen! We kijken verder dan de waan van de dag. We blijven onze controlerende taak als volksvertegenwoordigers uitvoeren en bouwen tegelijkertijd aan doortimmerde plannen.''

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.