De afhandeling van dossiers met rentederivaten bij banken heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het CDA vindt het onwenselijk dat getroffen ondernemers daardoor nog weer langer moeten wachten op hun compensatie. Daarom heeft Kamerlid Erik Ronnes een motie ingediend, waarin hij de regering vraagt om met de banken en de AFM in gesprek te gaan, en ze duidelijk te maken dat verdere vertraging zeer ongewenst is.

Ronnes: “De verwachting was gewekt dat dat de afhandeling van deze dossiers voor 1 juli gerealiseerd kon worden. Helaas blijkt deze afhandeling opnieuw vertraging op te lopen. De dossiers van sommige klanten kunnen zelfs niet in 2017 afgehandeld worden, dat is natuurlijk te gek voor woorden.” Hij roept de regering op om te kijken welke maatregelen er genomen moeten worden om verdere vertraging te voorkomen, en zo nodig een versnelling te realiseren.

In een eerdere (aangenomen) motie had Ronnes al gevraagd om voorrang voor kwetsbare groepen bij de afhandeling van hun dossier. Of en hoe dat gebeurt, is nog volstrekt onduidelijk. Vandaar dat Ronnes de regering ook verzoekt om inzichtelijk te maken of en hoe uitvoering wordt gegeven aan deze motie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.