08 april 2019

Wijziging CDA-kandidatenlijst voor het Europees Parlement

Karsten Klein, nummer drie op de lijst van het CDA bij de Europese verkiezingen op 23 mei aanstaande, heeft zich in samenspraak met het dagelijks bestuur van het CDA teruggetrokken als kandidaat voor het Europees Parlement. Klein: “Door veranderde omstandigheden die mijn rol als vader betreffen, kan en wil ik de stap naar Brussel nu niet zetten en kies ik ervoor in mijn woonplaats Den Haag te blijven”. Klein geeft aan dat het een moeilijke afweging is geweest, maar voor hem op dit moment de juiste. Klein blijft zich inzetten voor het CDA, en zal ook de CDA campagne in aanloop naar de Europese verkiezingen ondersteunen. 

Partijvoorzitter Rutger Ploum betreurt dat Karsten Klein niet kan deelnemen aan deze verkiezingen, maar begrijpt en respecteert zijn beslissing. “Karsten is een ervaren volksvertegenwoordiger en bestuurder. Wij zien zijn actieve inbreng in het CDA graag voortgezet.”

Op 9 april wordt de CDA kandidatenlijst voor het Europees Parlement aan de Kiesraad overhandigd. Esther de Lange voert die lijst aan. Het vertrek van Klein betekent dat na Jeroen Lenaers op twee, Tom Berendsen op plek drie komt. Annie Schreijer-Pierik komt op plek vier te staan en Henk Jan Ormel op vijf.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.