23 februari 2016

April = ledenwerfmaand!

Vorige week werd bekend dat het CDA met ruim 50.000 leden de grootste politieke partij van Nederland is. Mooi nieuws. Maar dat we dit in de toekomst ook blijven is absoluut geen vanzelfsprekendheid. Ledenwerving blijft echt onze aandacht verdienen! Wij denken dat een groei van 10% mogelijk is, maar daarbij is de hulp van onze leden wel essentieel.

Om die reden hebben we besloten om de succesvolle #ikdoemee-campagne van eind vorig jaar (klik hier voor meer info) een vervolg te geven. Dit doen we door een nieuwe ledenwerfmaand in het leven te roepen, namelijk april! Eind vorig jaar hebben we via een enquête input bij u opgehaald over hoe we uw afdeling nog beter kunnen helpen bij het werven van nieuwe leden. We hebben naar u geluisterd en een aantal verbeteringen gerealiseerd.

Wat is er verbeterd?

De bestaande 12 gezichten van de ledenwerfcampagne worden aangevuld met 4 nieuwe gezichten. Ieder gezicht heeft een eigen verhaal en motivatie om CDA lid te zijn. Al deze redenen zijn even belangrijk. Met 4 nieuwe verhalen hopen wij het u nog makkelijker te maken om een gesprek over het CDA-lidmaatschap aan te knopen met mensen in uw omgeving en nog beter aan te sluiten bij wat hij of zij belangrijk vindt. Uit de enquête bleek dat het soms lastig is om  leden te stimuleren om nieuwe leden te gaan werven. Om hierbij te helpen komen we met een cadeau-actie! Werft een  lid een nieuw lid? Dan mag het  lid kiezen uit een aantal cadeau’s. Wat voor een cadeau’s dit precies zijn hoort u later! Ook een nieuw lid dat zich zelf aanmeldt, kan kiezen uit dezelfde serie cadeau’s.

Wat kunt u nu alvast doen?

De steun van onze leden is essentieel bij deze lid-werft-lid-campagne. Dus attendeer de leden van uw afdeling alvast op de komst van de nieuwe ledenwerfmaand in april. Informeer hen over de werking van de campagne (klik hier voor meer info) en motiveer hen om mee te doen! Heeft u binnenkort een ledenbijeenkomst? Geef dan een (korte) presentatie over de ledenwerfcampagne. We hebben een kant-en-klare presentatie met spreektest voor u klaar staan. Wilt u deze ontvangen? Mail dan even naar ledenwerving@cda.nl. Heeft uw afdeling geen ledenwerfkaarten meer? Bestel deze dan hier kosteloos. Een pakketje met de ledenwerfkaarten van de 4 nieuwe gezichten wordt eind maart kosteloos bezorgd bij al onze secretarissen. 

Heeft u al vragen of suggesties? Laat het ons vooral weten! Meedenken wordt gewaardeerd. U kunt ons bereiken via ledenwerving@cda.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.