Andere vormen van activiteiten en bijeenkomsten van en voor CDA'ers worden steeds belangrijker. Het CDA als netwerkpartij vraagt om andersoortige bijeenkomsten dan alleen een alv (algemene ledenvergadering). Het bestuur moet dus verschillende activiteiten organiseren voor de leden en andere ge├»nteresseerden. U kunt hierbij denken aan een discussieavond of een werkbezoek, maar ook meer sociale activiteiten zoals een CDA-barbecue.  

Hieronder vindt u een aantal documenten die u kunnen helpen bij het organiseren van activiteiten:
Bezoek aan Europees Parlement (handleiding voor de organisatie, .pdf)
Bezoek aan de Tweede Kamer (handleiding voor de organisatie, .pdf)
Ledenbinding in de praktijk (.pdf)
Uitnodiging algemene ledenvergadering (.doc)

CDA, campagne, politicus, politiek, politieke partij, tweede kamer, verkiezingen

Bezoek ontvangen

Naast een bezoek aan de Tweede Kamer kunt u ook een Kamerlid uitnodingen een (werk)bezoek te brengen aan uw gemeente. U kunt hier hun contactgegevens opzoeken. U kunt een Kamerlid ook uitnodigen over een bepaald onderwerp te spreken. De agenda's van Kamerleden zijn echter zeer vol en dus kan niet elk verzoek worden ingewilligd.
Ook de partijvoorzitter en fractievoorzitters gaan graag het land in. Voor het aanvragen hiervan moet u gebruik maken van de sprekersregeling, deze vindt u hier. Een aanvraag heeft pas kans van slagen als dit wordt gedaan door tenminste vijf afdelingen of een provinciale afdeling. Ook hier geldt: door de volle agenda's kan maar een beperkt aantal verzoeken worden ingewilligd.

Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage is op lokaal niveau bezig met een comeback. Tientallen gemeenten besloten, vaak op initiatief van CDA-moties, de maatschappelijke stage in de eigen gemeente mogelijk te blijven maken.
De maatschappelijke stage is een initiatief waardoor jongeren vanuit school al vroegtijdig kennismaken met vrijwilligerswerk. Ze leren een bijdrage te leveren aan de samenleving en worden zich bewust van het feit dat we elkaar af en toe (onbetaald) moeten helpen. Download hier tips voor het mogelijk maken van een maatschappelijke stage in uw afdeling. 

Meer idee├źn

Veel meer suggesties voor het organiseren van activiteiten in uw afdeling vindt u in het Handboek Permanente Campage, dat u hier kunt aanvragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.