20 februari 2017

Waterschap publiceert Nieuwsbrief over Calamiteitenpolder De Ronde Hoep

Het waterschap publiceerde op donderdag 16 februari een nieuwe Nieuwsbrief over de stand van zaken bij de calamiteitenpolder De Ronde Hoep. U kunt daar onder andere een verslag van op 7 december gehouden bewonersavond lezen. Daarbij was ook de CDA-fractie van het Algemeen Bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht aanwezig. Het waterschap wil graag uw mening horen en dat geldt voor ons als bestuursleden ook. Wij hechten als fractie zeer de Gevolgschaderegeling en Stimuleringsregeling. Via onderstaande links kunt u ook de presentatie en de vragen en antwoorden van 7 december terugzien.

U kunt altijd contact opnemen met de fractie, met

Gerard Korrel (DB-lid van het waterschap, [email protected], 06 5129 97 46) of

Wim Zwanenburg (fractievoorzitter, [email protected], 06 42 35 09 38). 

Wat is een calamiteitenberging?

Een calamiteitenberging is een polder die bij extreme wateroverlast kan worden ingezet als waterberging. In deze polder wonen en werken circa 120 mensen. De kans dat dit daadwerkelijk gebeurt, is minder dan 1 x per 100 jaar.

Vooruitblik Ronde Hoep 2017

2017 wordt een belangrijk jaar voor bewoners van de Ronde Hoep. Dit jaar besluit het waterschap welke maatregelen ze gaan nemen om de Ronde Hoep in te richten als calamiteitenberging. Lees meer. 

Terugblik bewonersavond Ronde Hoep
7 december 2016

Op 7 december 2016 organiseerden we een bewonersavond over de Ronde Hoep. Op deze avond legden we uit waarom we de Ronde Hoep in gaan richten als calamiteitenberging. Ook vertelden we over onze plannen voor de nodige maatregelen. Bewoners konden vragen stellen. Lees meer.

Start planfase Ronde Hoep

Het bestuur van het waterschap heeft besloten om één van de  varianten uit de startnotitie verder uit te werken tot een ontwerp- plan. In dit plan staat hoe we de Ronde Hoep als calamiteitenberging willen inrichten. Vóór de zomer van 2017 is het ontwerp-plan klaar. Lees meer.

We werken aan de stimuleringsregeling Ronde Hoep

Het inrichten van de Ronde Hoep als calamiteitenberging heeft gevolgen voor de bewoners. Met een stimuleringsregeling bieden we bewoners de mogelijkheid om naar eigen inzicht maatregelen te nemen. Lees meer.

Film over het watersysteem rond de Ronde Hoep

We zetten de Ronde Hoep alleen onder water als het echt niet anders kan. Het waterschap bekijkt per situatie welke maatregelen het beste zijn om wateroverlast te voorkomen. Lees meer.

Op woensdagavond 26 oktober 2016 staat bij de Commissievergadering van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de Calamiteitenberging polder De Ronde Hoep op de agenda.

Zie hier de link naar eerdere publicaties op onze website over De Ronde Hoep.

Bronnen: websites AGV en Waternet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.