Vandaag vraagt CDA-Kamerlid Anne Kuik in het kader van internationale  vrouwendag aandacht voor wereldwijd seksueel misbruik van vrouwen en meisjes. Ze vindt het bizar dat zelfs in een beschaafd land als Nederland in de prostitutiesector nog heel veel wantoestanden zijn en uitbuiting plaatsvindt. Anne  roept mensen op om van zich te laten horen, en zich tegen gedwongen prostitutie uit te spreken via de hashtag #StopTheAbuse.

In het filmpje op sociale media waarin ze deze oproep doet, zegt ze hierover: “Kijken wij niet massaal weg, onder het mom van: een vrouw moet toch de prostitutie in kunnen gaan als ze dat wil? Wat doen we met de vrouwen die niet willen maar moeten? Wat doen we met de vrouwen die zich niet durven uit te spreken?”

In de ogen van het CDA is prostitutie een vorm van moderne slavernij. Een kleine groep vrouwen doet het misschien vrijwillig, maar het merendeel wordt ertoe gedwongen. Daarbij gaat het voornamelijk om buitenlandse vrouwen, vaak uit Oost-Europa, die hier onder valse voorwendselen naar toe zijn gelokt.

Prostitutie is 18 jaar geleden uit het wetboek van strafrecht gehaald. Maar het is nooit normaal geworden, en als het aan het CDA ligt wordt het dat ook nooit. Want het is niet normaal dat een lichaam te koop is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.