Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Bikker (ChristenUnie) en Kuik (CDA) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht 'Hulpverleners zien alarmerende groei probleemgedrag met online gokken'.

Vraag 01:
Bent u bekend met de inhoud van het bericht 'Hulpverleners zien alarmerende groei probleemgedrag met online gokken'? (1)

Vraag 02:
Erkent u dat met het kanaliseren van de online gokmarkt het aantal verslavingen is gegroeid?

Vraag 03:
Erkent u dat het kanaliseren van de online gokmarkt niet alleen heeft gezorgd voor het weghalen van consumenten bij illegale goksites, maar ook voor het aantrekken van nieuwe gokkers en de kanalisatie derhalve een averechts effect heeft gehad?

Vraag 04:
Bent u met deze leden van mening dat bij het kanaliseren van de online gokmarkt onvoldoende is geluisterd naar de alarmerende signalen van verslavingsexperts en te veel is vertrouwd op de beloftes van de kansspelaanbieders?

Vraag 05:
Wat gaat u doen aan gokbedrijven die niet ingrijpen wanneer spelers uit de bocht vliegen en tienduizenden euro's verspelen?

Vraag 06:
Bent u bereid om bij wijzigingen in de wetgeving rondom online kansspelen de adviezen van verslavingsexperts als leidend te beschouwen?

Vraag 07:
Bent u bekend met de werking van het uitsluitingenregister Cruks waardoor het voor gebruikers mogelijk is om een speelverbod in te stellen?

Vraag 08:
Bent u bekend met de mogelijkheid dat gebruikers het speelverbod van 6 maanden, binnen 6 maanden, zelf weer uitzetten waardoor het speelverbod voor 'zwakke' gebruikers geen effect zal hebben?

Vraag 09:
Bent u bereid om met verslavingsexperts naar het uitsluitingenregister Cruks te kijken en daarbij de duur en de beperkingen van het speelverbod mee te nemen?

Vraag 10:
Kunt u aangeven wanneer het verbod op gokreclames geëffectueerd zal zijn?

(1) Het Financieele Dagblad, 7 januari 2023, 'Hulpverleners zien alarmerende groei probleemgedrag met online gokken' (fd.nl/bedrijfsleven/1463628/snelle-groei-van-de-onlinegokmarkt-baart-verslavingsdeskundigen-zorgen).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.