Sinds 2006 heb ik met ontzettend veel plezier en trots mogen meebouwen aan een sterk CDA dat Nederland elke dag beter maakt. Ik dacht mee over de koers van het CDA, adviseerde CDA Tweede Kamerleden en onze bewindspersonen en dronk beroepsmatig vele kopjes koffie met journalisten.

Groot voorrecht
In het CDA zie ik terug wat voor mij van waarde is in het leven. Omzien naar elkaar en daarvoor doen wat nodig is voor de toekomst van Nederland. Ik doe dat vanuit mijn christelijke overtuiging en het CDA gedachtengoed.

Dienstbaar aan de toekomst van Nederland
In mijn werk als Tweede Kamerlid ben ik verantwoordelijk voor migratie, asiel, ontwikkelingssamenwerking en sport. Ik wil mij inzetten voor een sociale en fatsoenlijke opvang van echte vluchtelingen. Daarvoor is grip op migratie nodig. We moeten het mensonterende verdienmodel van mensensmokkelaars zien te doorbreken. Dat is een grote opgave die we vanuit Nederland samen met Europa en lokaal via ontwikkelingssamenwerking in landen van herkomst moeten zien te bereiken. Nederland is altijd bereid om echte vluchtelingen op te vangen en daar staat het CDA pal voor. Tegelijkertijd vraagt dat om orde en gecontroleerde toegang tot Europa en Nederland.

Sport is voor mij geen onbekende. Ik heb mijn hele leven veel gesport (volleybal, wielrennen en voetbal). Sport is voor onze samenleving het cement tussen alle verschillen die er zijn. Bij de sportvereniging ontmoeten we elkaar en leer je samen te werken, te winnen en te verliezen. Of je nu topsporter bent of een pupil bij de handbalclub.

Na al die jaren van advies achter de schermen is nu het moment om naar voren te stappen. Niet voor mijzelf maar dienstbaar aan het CDA en voor heel Nederland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.