Kandidaat-Kamerlid voor het CDA

De afgelopen 14 jaar heb ik met ontzettend veel plezier en trots mogen meebouwen aan een sterk CDA voor een beter Nederland. Ik dacht mee over de koers van het CDA, adviseerde CDA Tweede Kamerleden en onze bewindspersonen en dronk beroepsmatig vele kopjes koffie met journalisten. Vandaag begint op dezelfde plek in Den Haag een nieuw hoofdstuk.

Voor het CDA sta ik voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 op plek 21. Een hele bijzondere stap en een groot voorrecht. In het CDA zie ik terug wat van waarde is in het leven en wat nodig is voor de toekomst van Nederland; zorgen voor elkaar.

Waar ik in het CDA of in Den Haag vaak mensen ontmoet die al vanaf jongs af aan geïnteresseerd waren in de politiek heb ik een andere route gelopen. Thuis was politiek nooit een groot onderwerp van gesprek. Ik was veel te druk met druk doen en sporten. Pas na mijn studie toen we in Maastricht woonden en ik voor de gemeente Roermond werkte kwam de politiek om de hoek kijken. Ik werd actief voor het CDA en ontdekte hoe belangrijk politiek is voor het oplossen van gewone problemen van gewone mensen. Maar ook hoe je vanuit de politiek de samenleving de ruimte laat om zelf met elkaar de toekomst van Nederland vorm te geven.

Mijn CDA staat voor een nieuw gezinsbeleid waarin kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Voor jongeren willen we de ruimte om door te kunnen studeren zonder schulden en de zekerheid om hun eigen toekomst in te richten met het hebben van een woning en een vast contract. Voor een eerlijk antwoord op migratievraagstukken.

Bij al die onderwerpen wil ik bijdragen aan haalbare oplossingen. Na al die jaren van advies achter de schermen, is nu het moment om naar voren te stappen. Niet voor mijzelf maar dienstbaar aan het CDA en aan de toekomst van Nederland.

Volg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.