De afgelopen 14 jaar heb ik met ontzettend veel plezier en trots mogen meebouwen aan een sterk CDA dat Nederland elke dag beter maakt. Ik denk mee over de koers van het CDA, adviseer CDA Tweede Kamerleden en onze bewindspersonen en drink beroepsmatig vele kopjes koffie met journalisten.

Groot voorrecht
Voor het CDA sta ik bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 voor het eerst op de lijst, op plek 22. Een hele bijzondere stap en een groot voorrecht. In het CDA zie ik terug wat voor mij van waarde is in het leven. Wat nodig is voor de toekomst van Nederland; zorgen voor elkaar.

Politiek was niet vanzelfsprekend
Ik ontmoet vaak mensen die van jongs af aan al geïnteresseerd waren in de politiek. Ik heb een andere route gelopen. Thuis was politiek nooit echt een gespreksonderwerp. Ik zelf was veel te druk met sporten en het jonge leven. Het begon allemaal in mijn eerste echte baan bij de gemeente Roermond. We woonden net in Maastricht en ik ging voor de gemeente Roermond werken, daar kwam ook de politiek om de hoek kijken. Ik werd actief voor het CDA en ontdekte hoe belangrijk politiek is voor het oplossen van gewone problemen van veel mensen. En welke ruimte je juist de samenleving geeft om met elkaar de toekomst van Nederland vorm te geven.

Dienstbaar aan de toekomst van Nederland
Mijn CDA staat voor een nieuw gezinsbeleid waarin kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Voor jongeren die de ruimte krijgen om door te kunnen studeren zonder schulden. De zekerheid hebben om hun eigen toekomst in te richten met een betaalbare (huur)woning en een vast contract. Voor een eerlijk antwoord op migratievraagstukken. Bij al die onderwerpen wil ik bijdragen aan haalbare oplossingen. Na al die jaren van advies achter de schermen, is nu het moment om naar voren te stappen. Niet voor mijzelf maar dienstbaar aan het CDA en aan de toekomst van Nederland.

De weg naar de verkiezingen in maart 2021 is bijzonder en een intensieve maar prachtige periode. In mijn werk als politiek adviseur van Hugo de Jonge, doen we er elke dag alles aan om zo goed mogelijk door deze grootse naoorlogse crisis heen te komen. Daarnaast ben ik onderdeel van het landelijk campagneteam voor de CDA campagne met onze lijsttrekker Wopke Hoekstra.

Samen met alle CDA'ers en kiezers bouwen we aan een sterk CDA met een mooie campagne en een nog mooiere uitslag bij de verkiezingen op 17 maart 2021.

Heb jij hier ideeën over of wil je mee bouwen?
Neem dan contact met mij op.

Bart's Paspoort

  • Is geboren in Amersfoort als jongste van 5 kinderen.
  • Heeft zowel de mavo als de havo doorlopen op de middelbare school.
  • Studeerde in Leeuwarden bestuurskunde aan de Thorbecke academie.
  • Trouwde met zijn jeugdliefde en vertrokken samen naar Maastricht om daar verder te studeren, te wonen en te werken.
  • In 2006 verliet hij Limburg om te gaan wonen en werken in de Tweede Kamer in Den Haag. Waarbij hij begon als persoonlijk medewerker, vervolgens beleidsmedewerker en door groeide naar hoofd voorlichting en beleid van de CDA Tweede Kamerfractie.
  • Als Politiek adviseur werkte hij in de kabinetten Balkenende IV, Rutte I en Rutte III.

Facts

  • Woont met veel plezier in zijn geboortestad Amersfoort.
  • Zijn Politieke carrière begon Bart in Maastricht.
  • 18 jaar getrouwd met Rachel en samen drie kinderen van 14, 12 en 10 jaar.
  • Volleyballiefhebber.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.