Geen valse start

We gaan repareren wat er scheef en oneerlijk is in het hoger onderwijs. Het huidige leenstelsel zadelt studenten op met torenhoge studieschulden en leidt tot een valse start op de arbeidsmarkt. Als dit zo doorgaat, dreigen jongeren de verloren generatie te worden. Dat laat het CDA niet gebeuren. We moeten zo snel mogelijk af van het leenstelsel. Ook de leenstelselgeneratie gaan we compenseren. Daar hebben zij recht op. Lees hieronder hoe wij dit willen aanpakken.

Help mee met het realiseren van onze plannen. Stem CDA op 17 maart.

Basisbeurs

We brengen de basisbeurs terug voor de bachelor en masterfase. Uitwonende studenten krijgen tussen 300 en 600 euro per maand, afhankelijk van het inkomen van de ouders. Voor thuiswonende studenten is dat tussen 150 en 450 euro per maand. De basisbeurs geldt voor de periode die een studie officieel duurt (de nominale duur). 

Huidige voordelen blijven behouden

De basisbeurs gaat niet ten koste van de extra onderwijsmiddelen voor het hoger onderwijs en de OV- studentenkaart blijft behouden voor de nominale duur.

Wil jij doorpakken en die studieschuld weg?

Word lid!

Lees hieronder hoe we doorpakken met onze andere plannen

Werken moet weer lonen

De economie is in de laatste jaren gegroeid. Toch heb je hier in je portemonnee waarschijnlijk niet veel van gemerkt. Het leven is juist steeds duurder geworden. Vooral voor mensen met middeninkomens, zoals zorgmedewerkers, politieagenten en leerkrachten, is dit een oneerlijke situatie. Het CDA gaat daar verandering in brengen.

Meer weten? Klik hier

Bouwen, bouwen, bouwen: 1 miljoen woningen

We gaan repareren wat er in de woningmarkt de afgelopen jaren is scheefgegroeid. Er zijn veel te weinig woningen en investeerders drijven de prijzen op. Voor de meeste mensen is een nieuwe woning niet te betalen. Daar gaan we wat aan doen. 

Meer weten? Klik hier

We moeten zekerheden voor jongeren herstellen

Als samenleving hebben we de plicht te voorkomen dat de jongeren van nu de corona generatie van morgen worden. Om jongeren een goede start te geven, moeten we drie zekerheden herstellen:

  • Van flexibel naar een vast baan
  • Van studieschuld naar studiebeurs
  • Van woningnood naar een eigen huis

Meer weten? Klik hier

We moeten Nederlandse waarden beschermen

Lange tijd hebben we gedacht dat we allemaal beter af zijn als we maximaal onze vrijheid en eigen belangen najagen. De laatste jaren zien hoezeer dit heeft geleid tot een ieder-voor-zich-samenleving met verscherpte tegenstellingen. Daardoor zijn we soms niet weerbaar genoeg tegen hufterigheid of tegen waarden die geen plaats hebben in de Nederlandse samenleving.

Meer weten? Klik hier

Doneren

Doneren
Op 17 maart wordt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de koers van Nederland voor de komende 4 jaar gekozen. Door uw steun kunnen we onze boodschap nog beter verspreiden op TV, radio, en online. Elk bedrag is welkom. Wij hopen dat wij op uw steun mogen rekenen!
Hoeveel wilt u doneren?*

* Verplicht veld

Blijf op de hoogte Homepage

Blijf op de hoogte!
We houden je graag op de hoogte over alles wat wij doen voor een land dat we door willen geven! Op die manier houden wij je up-to-date met het laatste nieuws en aankondigingen van het CDA.
Aanhef

* Verplicht veld

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.