Onze samenleving verandert snel. Vraagstukken over digitalisering, duurzaamheid en immigratie zorgen voor nieuwe kansen en behoefte aan nieuw perspectief. Daar komt de Coronacrisis bovenop. Ik vind dat we  met elkaar moeten blijven investeren in dingen die we gezamenlijk hebben en samen kunnen bereiken. Daarom vind ik verenigingen belangrijk en sport in het bijzonder. Vanuit mijn achtergrond maak ik me graag sterk voor ondernemers en winkeliers. In een tijd waarin mensen steeds meer digitaal besteden, moeten we een nieuwe balans vinden tussen lokale winkelcentra en online shoppen. De ontwikkeling van digitaal winkelen biedt nieuwe kansen, maar mag niet ten koste gaan van lokale leefbaarheid en veiligheid.

De ontwikkeling van digitaal winkelen biedt nieuwe kansen, maar mag niet ten koste gaan van lokale leefbaarheid en veiligheid.

Van de overheid mag worden verwacht dat zij ruimte geeft aan initiatieven die mensen samen nemen en er is voor mensen die haar nodig heeft. De afgelopen tijd hebben we te vaak gezien dat het maken van beleid een doel op zich is geworden, waardoor regels de samenleving en ondernemers in de weg zitten. Dat kan en moet beter.

Ik vind dat stad en regio onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Te vaak wordt tussen die twee een valse tegenstelling gecreëerd.

Ik woon in de mooie, snel groeiende stad Utrecht, in de wijk Hoograven met mijn vrouw en drie kinderen. Een stad met een heel eigen karakter en haar eigen problemen. Ik vind het belangrijk dat ook in de Tweede Kamer de problemen uit de stad worden gehoord. Denk daarbij aan woningbouw en bereikbaarheid. Daarnaast vind ik dat stad en regio onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Te vaak wordt tussen die twee een valse tegenstelling gecreëerd.  Vanuit mijn achtergrond draag ik er graag bij aan de verbinding tussen stad en regio.

Wist je dat Bert

  • Ook raadslid in de gemeente Utrecht is
  • Eigenlijk een Brabander is, geboren in Dussen
  • Opgegroeid is in Vriezenveen, Twente
  • Inmiddels zo'n twintig jaar in Utrecht woont en daar ook niet meer snel zal vertrekken
  • Op het hoogste amateurniveau gevoetbald heeft, bij DOVO in Veenendaal
  • Ook een fervent fietser en schaatser is, maar nog nooit de mogelijkheid heeft gekregen om de Elfstedentocht te schaatsen
  • In zijn vrije tijd graag podcasts maakt

Er konden geen recente nieuwsartikelen worden gevonden..

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.