Zuid-Holland CDA BSV Leeskring “Hoop als politieke deugd” met Jan Prij

'Er is op internationaal-politiek, economisch en religieus-cultureel vlak dringend behoefte aan een agenda die perspectief biedt. Om de bevolking daarin mee te nemen is een elite nodig die tot de verbeelding spreekt, van mensen die de potentie hebben dragers van hoop -Hoffnungsträger - te worden'. Dit stelt Ab Klink als één van de auteurs in het CDV-nummer over 'Hoop als politieke deugd'.

Het winternummer 2016 van Christen Democratische Verkenningen, het kwartaalblad van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, staat in het teken van "Hoop als politieke deugd". De samenleving is in de greep van toenemend maatschappelijk onbehagen. Het gevoel is breed aanwezig dat het economisch, sociaal en cultureel bergafwaarts gaat.

De hoofdvraag van deze CDV-bundel is waar te midden van de huidige cultuur van angst, onzekerheid en onbehagen een boodschap van hoop kan worden gevonden en ontwikkeld. Hoe kan een politiek van hoop worden vormgegeven, juist nu de 'hoop op beter' in onze cultuur lijkt te zijn verdampt.
Op woensdag 21 juni 2017 vindt de volgende Leeskring plaats. Leeskringen worden georganiseerd door de CDA BSV Afdeling Zuid-Holland, in samenwerking met de Scholingscommissie. Tijdens deze avond staat de genoemde uitgave van Christen Democratische Verkenningen centraal.
Jan Prij, mede-redacteur van dit nummer is referent tijdens de avond.

Jan Prij is redacteur van Christen Democratische Verkenningen.

Meer informatie over "Hoop als politieke deugd" vindt u hier. Alle leden van de CDA Bestuurdersvereniging hebben het betreffende nummer van CDV ontvangen.

In het kort:
Wanneer: woensdag 21 juni 2017
Waar: Koffiekamer Provinciehuis Zuid-Holland te Den HaagHoe laat: 19.30 uur - 21.30 uur
Aanmelden: Stuur s.v.p. een mail naar [email protected]

Om alvast te noteren: de volgende Leeskring is op maandag 11 september 2017. Tijdens die avond wordt "De kiezer is niet gek" besproken. De auteur van dit boek, Tom van der Meer (hoogleraar Politicologie UvA), zal als referent aanwezig zijn.

CDA Leeskring: Samen lezen, begrijpen en toepassen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.