Dag voor duurzame CDA-ers

Het bestuur heeft in overleg met andere CDA-ers (binnen en buiten het CDA-DZB) besloten een dag te organiseren voor alle CDA-ers, die duurzaamheid een warm hart toedragen.

 

Immers: veel CDA-ers hebben iets met duurzaamheid. Zij laten dat zien op congressen en in hun eigen omgeving. Maar deze duurzame stem moet nog krachtiger worden, zodat dit als een sterk CDA-thema tot zijn recht kan komen.

 

Daarvoor is het belangrijk de krachten te bundelen.

En dit is het goede moment: de komende tijd zal er in de samenleving op het gebied van duurzaamheid veel moeten gebeuren. Denk aan de transitie naar decentrale duurzame energie. Denk aan het opkomen van de deel-economie en nieuwe business-modellen, waar heel anders wordt omgegaan met grondstoffen.

 

Door elkaar te inspireren en te versterken, kunnen we als CDA het heft in handen te nemen. Daarom willen we op 6 juni 2015 een evenement opzetten, waar we elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Tweede Kamerlid Agnes Mulder is enthousiast over het idee en heeft al medewerking toegezegd. Daardoor kunnen we ook het contact met de CDA-fractie versterken. Ook andere, prominent actieve CDA-ers op duurzaamheidsgebied willen een bijdrage leveren.

 

Onze vragen aan u op dit moment:

- Steunt u dit initiatief en wilt u er in principe bij aanwezig zijn?

Geef dit svp per ommegaande aan, zodat wij kunnen gaan inschatten op hoeveel personen we moeten rekenen.

- Hebt u suggesties voor verdere invulling van de dag?

- Wilt u bijdragen aan het succes van deze dag bij de organisatie of een thema of initiatief inbrengen?

 

Geef deze punten zo snel mogelijk, uiterlijk 1 april 2015, door aan Niels van der Stappen op [email protected]. Dit is ook het adres voor verdere vragen. Vanuit het bestuur is Helma Kip contactpersoon.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.