24 januari 2017

Gezocht: vernieuwende raadsleden

In elke gemeenteraad zitten er een paar. Gedreven raadsleden die het anders willen, die zoeken naar vernieuwende manieren om de lokale democratie vorm te geven en naar andere werkwijze van de gemeenteraad zelf. Ze nemen initiatief voor experimenten, ze zijn de aanjagers van lokale vernieuwingen, zijn geïnteresseerd in projecten als de Democratic Challenge (DC) en Code Oranje.

Deze raadsleden zoekt DC om samen te werken aan lokale democratievernieuwing. Om lessen te trekken voor de volgende raadsperiode. Over het profiel van nieuwe raadsleden, over het inwerkprogramma, over lokale experimenten en over de rol/werkwijze van de gemeenteraad zelf. Rond de zomer wil DC een aantal producten opleveren die voor alle raden bruikbaar zijn. We zoeken vernieuwende raadsleden die hieraan willen meewerken.

Op 21 maart, precies een jaar voor de lokale verkiezingen, organisert DC voor/met deze raadsleden een Vernieuwingsdag in Utrecht. Om ervaringen uit te wisselen, samen plannen te maken en inspiratie op te doen.

Meld u aan door te mailen naar [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.