17 februari 2017

Handreiking voor het gemeentelijke verkiezingsprogramma 2018 en Handreiking Campagnevoeren beschikbaar

Handreiking voor het gemeentelijke verkiezingsprogramma 2018-2022

Met de Handreiking voor het gemeentelijke verkiezingsprogramma 2018-2022 willen het CDA en de CDA Bestuurdersvereniging de gemeentelijke afdelingen ondersteunen bij het proces, de participatie en de inhoud voor het gemeentelijke CDA verkiezingsprogramma 2018-2022. Een commissie van lokaal actieve CDA'ers heeft deze handreiking geschreven.

Deze handreiking helpt lokale keuzes te plaatsen binnen de grote gemeentelijke thema's en de koers en het gedachtegoed van de christendemocratie. Deze handreiking vormt dus geen volledig programma waarmee u lokaal aan de slag kunt. Niet alle punten zijn op uw gemeente van toepassing en het overnemen van alle suggesties zou leiden tot te grote ambities. Het geeft wel een overzicht van concrete zaken waaraan u kunt denken.

De handreiking bevat ook verschillende suggesties om de samenleving te betrekken bij het opstellen en vernieuwende vormen.

Handreiking Campagnevoeren

Bij een mooi verkiezingsprogramma hoort een goede campagne. In de Handreiking campagnevoeren reiken we je bouwstenen aan om een weldoordacht campagneplan te maken. Tevens hebben we geprobeerd de belangrijkste acties die nodig zijn voor een goede campagne in dit boekje op te nemen, alles uitgewerkt volgens de laatste inzichten. Zodat jij (en jouw campagneteam) niets over het hoofd ziet in een drukke campagneperiode! Bovenal geeft het boekje praktische tips en inspirerende voorbeelden van lokale CDA-afdelingen. Het zijn beproefde voorbeelden, ze hebben zich bewezen!

Vraag de handreikingen op door te mailen naar [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.