06 maart 2017

Heleen Keur nieuwe redactievoorzitter Bestuursforum, Jos Wienen neemt afscheid

Na vijftien jaar is Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, vrijdag 3 maart gestopt als redactievoorzitter van Bestuursforum. Redactie en bestuur zijn Jos Wienen buitengewoon dankbaar voor de voortreffelijke, inspirerende wijze waarop hij de redactie van Bestuursforum geleid heeft.

Het BSV-bestuur en de Bestuursforum-redactie hebben Heleen Keur, fractievoorzitter van het CDA in Noord-Holland, per direct benoemd als opvolger. Zij kwam als beste kandidaat naar voren uit de sollicitatieprocedure.  Heleen Keur woont samen met haar man Rolf en 3 puberkinderen in Andijk. Na 12 jaar lid van een gemeenteraad te zijn geweest, heeft ze nu zitting in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Heleen heeft een eigen bedrijf en is onder andere zelfstandig (dag)voorzitter.

"Als gepassioneerde, nieuwsgierige vrouw, bijt ik mij graag vast in allerlei thema's. Onderwerpen waar ik veel kennis over heb opgebouwd: ondernemerschap, agribusiness, politiek, kunst en cultuur. Ik wil gaan voor duidelijke en daadkrachtige politiek. We kunnen het niet iedereen naar de zin maken. Soms zijn nu eenmaal besluiten nodig, waarbij het algemeen maatschappelijke belang, zwaarder weegt dan het individuele belang. Als politica ben ik niet bang om moeilijke besluiten te nemen, en ik schuw ook zeker niet het contact om deze besluiten uit te leggen, integendeel."

Zo omschrijft Heleen Keur haar 'drive' in de politiek.

Redactie en bestuur zijn verheugd dat voor het eerst een vrouw tot redactievoorzitter is benoemd. Wij feliciteren Heleen Keur met haar benoeming, wensen haar veel succes en zien uit naar een prettige samenwerking.

Hebt u suggesties voor de redactie?
Graag ontvangen we uw suggesties en opmerkingen via [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.