03 april 2017

CDA Overijssel: aandacht voor 'vitaal platteland' en 'kansen voor recreatie'

Naast de behandeling van de Revisie van de Omgevingsvisie die nu voorligt, mogen Provinciale Staten ook aangeven welke onderwerpen zij in de volgende ronde van de behandeling van de omgevingsvisie, de zogenoemde APK, graag terug wil zien. Het CDA Overijssel wil dat er in 2018 aandacht is voor Vitaal Platteland en de kansen voor recreatie.

Vitaal Platteland
De bevolking in Overijssel krimpt en de bedrijvigheid in de buitengebieden neemt af. Het voorzieningenniveau staat onder druk, maar tegelijkertijd zien we ook dat juist in de kleine kernen en buitengebieden mensen heel betrokken zijn bij hun leefomgeving. Wat betekent dit voor de ruimtelijke omgeving en wat maakt dat onze burgers zich in hun omgeving veilig en gelukkig voelen? Wat is hierbij de rol van de provincie? "Dit vinden we een belangrijke trend waar we aandacht aan moeten schenken bij de inrichting van onze provincie", vertelt woordvoerder Bart van Moorsel. "We willen vitaal platteland verbinden aan de verdere ontwikkeling van de omgevingsvisie".

Aandacht voor kansen recreatieve sector
Overijssel is een provincie waar toerisme groeit en in die sector veel werkgelegenheid genereert. We staan voor de uitdaging onze fraaie natuur en erfgoederen te versterken en te koesteren, maar ook om deze te verbinden met onze economie. Wij denken dat hier nog veel kansen liggen, maar hoe pakken we dit aan? "Het CDA wil dat de omgevingsvisie de kansen van het verbinden van ecologie en economie maximaal mogelijk maakt," aldus een gemotiveerde Bart van Moorsel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.