18 november 2016

CDA landelijk, provinciaal en lokaal in actie voor een vitaal platteland

Het vitaal houden van de Nederlandse platteland is een forse opgave voor de betrokken overheden én de agrarische bedrijven. Als CDA zetten we ons in voor een vitaal platteland, maar welke maatregelen zijn effectief? Welk beleid draagt daadwerkelijk bij aan een vitaal platteland, ook in de komende jaren? De CDA Bestuurdersvereniging organiseerde vrijdag 11 november 2016, samen met Tweede Kamerlid Jaco Geurts en gedeputeerde Jan Jacob van Dijk, een mini-symposium over dit onderwerp .

Download hier een verslag van deze middag en hier de presentatie van dr. Tialda Haartsen van de Rijksuniversiteit Groningen over krimpregio's. Via deze link vindt u het rapport van de Noordelijke Rekenkamer over het krimpbeleid waar over gesproken is. Ook wijzen we nog op het Rapport 'Grenzen aan de Krimp' met de resultaten van het onderzoek naar de aanpak van de problematiek van bevolkingsdaling (link).

Via deze link leest u meer over het advies van Cees Veerman aan de Europese Commissie.

Jan Jacob van Dijk, Jaco Geurts en de BSV gaan verder aan de slag met dit thema. Suggesties, vragen of goede voorbeelden ontvangen we graag op [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.