22 januari 2018

CDA Rijssen-Holten heeft beste verkiezingsprogramma 2018

Herkenbaar christendemocratisch, actueel, leesbaar en een mooie vormgeving: een goed gemeentelijk CDA-verkiezingsprogramma moet aan nogal wat eisen voldoen. De afgelopen maanden hebben 350 Algemene Ledenvergaderingen hun verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vele afdelingen hebben zich laten inspireren door het landelijke model-verkiezingsprogramma, een CDA100 of online acties.

Jury
De CDA Bestuurdersvereniging heeft een wedstrijd uitgeschreven voor het meest christendemocratische én aantrekkelijke verkiezingsprogramma. De deskundige jury bestond uit:
- Eiko Smid, voorzitter model-programmacommissie
- Pieter Jan Dijkman, directeur Wetenschappelijk Instituut
- Heleen Keur, redactievoorzitter van Bestuursforum
- Adger van Helden, coordinator van de BSV.

50 afdelingen hebben hun programma ingestuurd en de jury was onder de indruk van de programma's! De programma's waren stuk voor stuk duidelijk christendemocratisch, met veel eigen en herkenbare ideeën.

Complimenten aan alle vrijwilligers die hierbij betrokken waren!

Eervolle vermeldingen
Tijdens de CDA Nieuwjaarsreceptie op 20 januari 2018 maakte partijvoorzitter Ruth Peetoom naast de winnaar ook drie eervolle vermeldingen bekend:

Zoetermeer: 'Wauw!' werd over dit programma in de jury gezegd, er is namelijk een speciale website gebouwd waarop het verkiezingsprogramma heel aantrekkelijk te lezen is.

Woerden: Met het 'Idee van Woerden' heeft deze afdeling alle ruimte geboden aan ideeën uit de samenleving.

Sint-Michielsgestel: Met cartoons is het programma heel toegankelijk gemaakt.

Winnaar
Het verkiezingsprogramma van CDA Rijssen-Holten kwam als winnaar uit de bus. Van dit programma was de jury het meest onder de indruk. 'Je wordt enthousiast van het lezen van het programma, in het bijzonder door het taalgebruik. Dat gebeurt niet vaak. Het is aantrekkelijk opgemaakt en echt onderscheidend,' schreef de jury in haar rapport.

De winnaars ontvingen een cheque van 250 euro voor de lokale campagnekas uit handen van Anton Ederveen, vice-voorzitter van de CDA Bestuurdersvereniging.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.