17 december 2015

Jubileumcongres Vereniging Groen van Prinsterer: “Tijden veranderen; verandering van tijdperk?"

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2016 viert de vereniging Groen van Prinsterer haar 90-jarig jubileum. De CDA Bestuurders-vereniging nodigt u hier graag voor uit.

Locatie: Landgoed Zonheuvel in Doorn

Het congres is ingericht rondom de vraag of het gedachtegoed van Groen van Prinsterer nog van betekenis kan zijn voor onze tijd.

Inleiders
Op de zaterdagmorgen zullen Prof. Mr. J.P.H. Donner (vice-president Raad van State); Prof. Dr. R. Kuiper (hoogleraar en Eerste Kamerlid voor de ChristenUnie) en drs. J. Smit (Commissaris van de koning van de provincie Zuid-Holland) ingaan op het congresthema.

Congresthema
"Tijden veranderen; verandering van tijdperk"? Ondertitel (naar het gelijknamige standaardwerk van Groen van Prinsterer) "ongeloof en revolutie". Hoe staat het met ethiek en moraliteit? Welke rol speelt de overheid nog? Is een paradigma shift noodzakelijk? Is het gedachtegoed van Groen (verzet tegen de geest van de Franse revolutie/ menselijke zelfoverschatting) uit de tijd of juist nog springlevend? Hoe formuleren we van uit de christelijk sociale traditie een gepast antwoord op de tijdgeest en de actuele turbulente ontwikkelingen? Wat zijn de daarbij passende en meest voor de hand liggende onderscheidende thema's? En hoe gaan we in de branding van de tijd staan? Is verandering mogelijk?

De Vereniging
De Vereniging Groen van Prinsterer is een vereniging van (voormalig) bestuurders. De leden zijn mensen vanuit verschillende politieke partijen met hart voor de publieke zaak die vanuit de christelijke traditie actief werkzaam zijn (geweest) in het openbaar bestuur. De vereniging werd opgericht in 1925 als bestuurdersvereniging van de voormalige Anti Revolutionaire Partij en voelt zich sterk verbonden met de christelijk sociale beweging. De vereniging biedt voor leden en belangstellenden een ontmoetingsplek voor bezinning en levensbeschouwelijke reflectie op het openbaar bestuur.

Belangstellenden worden verzocht contact op te nemen met het secretariaat van de vereniging. De uitnodiging wordt u dan per omgaande toegestuurd.

Vereniging Groen van Prinsterer
Secretaris: drs. G.K. (Gauke) Zijlstra
Herfst 41; 8251 NR Dronten
T: 0321311189
M: 0621893906
E: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.