11 juni 2016

Pamflet Energietransitie: praktische actiepunten voor CDA-politici en bestuurders!

Oproep: Zet u gezamenlijk in voor de energietransitie!

Nederland loopt ver achter op de doelstellingen voor duurzame energie en behoort tot de hekkensluiters in de EU. Fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas en kolen zorgen nu nog voor ongeveer 95 procent van ons energieverbruik. Maar 5 procent van het energieverbruik wordt opgewekt met hernieuwbare, duurzame energie. Een probleem dat op lokaal niveau opgelost moet worden.

Energie en het CDA
'De wereld mooier achterlaten dan dat we haar aantreffen', ofwel goed 'rentmeesterschap' vormt de kern van de CDA-visie op energietransitie. Het CDA is van oudsher de partij van het maatschappelijk initiatief en het zo laag mogelijk in de samenleving neerleggen van verantwoordelijkheden. Ook op het gebied van energietransitie is lokaal de sleutel.

Met het pamflet Energietransitie wil de CDA Bestuurdersvereniging elke lokale, provinciale of regionale CDA'er oproepen zich in te zetten voor de energietransitie.

In dit pamflet vindt u een aantal praktische actiepunten om op te pakken in uw eigen gemeente, waterschap of provincie. Daarnaast vindt u op onze website voorbeelden van energieke initiatieven en meer inspirerende artikelen over energietransitie.

Doe mee en ontdek wat u kan doen aan de energietransitie. We hopen dat veel CDA-fracties gehoor geven aan deze oproep en met elkaar voor een 'groene golf' zorgen. Daar krijg je energie van!

Meer informatie vindt u op de speciale dossierpagina.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.