Repareren wat is scheefgegroeid

We gaan repareren wat er in de woningmarkt de afgelopen jaren is scheefgegroeid. Er zijn veel te weinig woningen en investeerders drijven de prijzen op. Voor de meeste mensen is een nieuwe woning niet te betalen. Daar gaan we wat aan doen. Wij bouwen 1 miljoen nieuwe huizen, maken huizen voor starters betaalbaar en zorgen voor passende woningen voor iedereen. Lees hieronder meer over onze bouwplannen.

Help jij mee de woningmarkt te repareren?
Stem CDA.

Bekijk hieronder onze bouwplannen of lees hoe wij verder doorpakken

Weg met die studieschuld. De basisbeurs moet terug

We gaan alles repareren wat er scheef en oneerlijk is in het hoger onderwijs. Het huidige leenstelsel zadelt studenten op met torenhoge studieschulden en leidt tot een valse start op de arbeidsmarkt. Als dit zo doorgaat, dreigen jongeren de verloren generatie te worden. 

Meer weten? Klik hier

Werken moet weer lonen

De economie is in de laatste jaren gegroeid. Toch heb je hier in je portemonnee waarschijnlijk niet veel van gemerkt. Het leven is juist steeds duurder geworden. Vooral voor mensen met middeninkomens, zoals zorgmedewerkers, politieagenten en leerkrachten, is dit een oneerlijke situatie. Het CDA gaat daar verandering in brengen.

Meer weten? Klik hier

Normen handhaven en bewaken

Basale normen in onze samenleving staan onder druk. Op zich legitieme protesten, leiden steeds vaker tot onacceptabele intimidatie, geweldsincidenten en vernieling. De diepere oorzaak is dat basale fatsoensnormen in onze samenleving niet meer vanzelfsprekend door iedereen geaccepteerd worden. En dat grote groepen in de samenleving zich niet meer verbonden voelen met onze samenleving.

Meer weten? Klik hier

We moeten Nederlandse waarden beschermen

Lange tijd hebben we gedacht dat we allemaal beter af zijn als we maximaal onze vrijheid en eigen belangen najagen. De laatste jaren zien hoezeer dit heeft geleid tot een ieder-voor-zich-samenleving met verscherpte tegenstellingen. Daardoor zijn we soms niet weerbaar genoeg tegen hufterigheid of tegen waarden die geen plaats hebben in de Nederlandse samenleving.

Meer weten? Klik hier

Een Nationaal Woonplan

We gaan doorpakken! We bouwen 1 miljoen nieuwe, betaalbare woningen. Dat doen we niet zomaar, maar vanuit een Nationaal Woonplan. We denken groots: we bouwen nieuwe wijken of zelfs steden en maken nieuwe polders. We transformeren leegstaande kantoorpanden tot woningen. Er komt een Minister voor Volkshuisvesting die lokaal kan ingrijpen alle vastgelopen of trage bouwprojecten los te trekken. Zo houden we het tempo er in.

Nieuw wordt weer betaalbaar

Onze grootste prioriteit is dat woningen weer betaalbaar worden. Een kwart van de nieuwe woningen zijn bestemd voor starters. Daar horen ook aantrekkelijke startersleningen bij. 

Voor iedereen een passende woonvorm

Er komen overal nieuwe woonvormen voor ouderen, zodat eengezinshuizen weer beschikbaar komen voor jonge gezinnen. We stimuleren steden om leraren, zorgmedewerkers en politieagenten voorrang te geven bij het toewijzen van huizen. Om huisjesmelkers te stoppen gaan we gemeenten vragen een zelfwoonplicht in te voeren. Ook de bouw van betaalbare huurwoningen wordt onze prioriteit. 

Woningbouw gaat altijd hand in hand met de aanleg van parken en groen, want leefbaarheid staat voorop. Alle nieuwe huizen worden duurzaam en klimaatneutraal.

Wil jij doorpakken en 1 miljoen huizen bouwen?

Word lid!

Doneren

Doneren
Op 17 maart wordt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de koers van Nederland voor de komende 4 jaar gekozen. Door uw steun kunnen we onze boodschap nog beter verspreiden op TV, radio, en online. Elk bedrag is welkom. Wij hopen dat wij op uw steun mogen rekenen!
Hoeveel wilt u doneren?*

* Verplicht veld

Blijf op de hoogte Homepage

Blijf op de hoogte!
We houden je graag op de hoogte over alles wat wij doen voor een land dat we door willen geven! Op die manier houden wij je up-to-date met het laatste nieuws en aankondigingen van het CDA.
Aanhef

* Verplicht veld

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.