05 oktober 2022

Alwijn ten Cate kandidaat-lijsttrekker CDA Waterschap Brabantse Delta

s-Hertogenbosch − Het Brabantse CDA bestuur heeft Alwijn ten Cate (47) unaniem voorgedragen als kandidaat-lijstrekker voor de waterschapsverkiezingen 2023. Deze voordracht zal worden voorgelegd aan de leden van CDA Brabant.

Voorzitter Mark Janssen-van Gaal: “Met deze voordracht kiezen wij voor een verbinder met een enorme passie voor voldoende en schoon water. Dat is nodig want de droogte, extreme buien en bevolkingsgroei in Brabant laat zien dat voor een leefbaar Brabant dit extreem belangrijk is. De afgelopen tijd heeft Alwijn ten Cate een belangrijke bijdrage geleverd aan het vasthouden van water, bouwen op de juiste plaatsen, wateroverlast voorkomen en voldoende ruimte voor een toekomstbestendige landbouw.

Samen met anderen werkt hij aan het zoveel mogelijk zuiveren van water bij de bron en dat water voor natuur, landbouw en de mens te hergebruiken. En daarom is het bestuur ervan overtuigd dat Alwijn ten Cate de juiste persoon is om team CDA Waterschap Brabantse Delta te leiden”.

Kandidaat-lijsttrekker Alwijn ten Cate: “Ik vind het een grote eer om voorgedragen te worden als lijsttrekker voor de komende waterschapsverkiezingen. Ik zet mij graag in voor een klimaatrobuust watersyteem voor mensen, voedselvoorziening, natuur en biodiversiteit. Dit bereiken we door samenwerking met elkaar en oog voor de belangen van anderen. Zonder water gaat het namelijk echt niet.”

Met de keuze voor Ten Cate, kiest CDA Brabant voor een gedreven en herkenbare waterschapper die heeft bewezen, oog te hebben voor de belangen van Brabant, zowel in de stad als het platteland. Voordat Alwijn ten Cate aantrad als Dagelijks Bestuurslid van het Waterschap Brabantse Delta was hij Algemeen Bestuurslid bij het Waterschap en manager juridische zaken bij de NVWA. Daarnaast was hij bestuurslid van een energiecoöperatie te Gilze- en Rijen en raadscommsielid in die gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.