26 februari 2020

Uitnodiging: Dijken in Drimmelen op 3 maart Witte Kerkje Terheijden

Wij leven in Nederland in een deltagebied; er stromen rivieren, die heel veel water afvoeren naar zee. Volgens de voorspellingen zal er in de komende decennia steeds meer water moet worden afgevoerd. De invloed van het weer lijkt steeds groter te worden en is bovendien ook onvoorspelbaar. Wij hebben als bewoners van Nederland een jarenlange ervaring met de strijd tegen het water. Dit is voor Rijkswaterstaat en de waterschappen een grote zorg.

In Terheijden stroomt de Mark, een mooie rivier die in de jaren ‘60 een klein stukje gekanaliseerd is. Terheijden behoort tot het waterschap de Brabantse Delta (BD). Wij weten dat onze dijken, in de hele gemeente Drimmelen, versterkt moeten worden. Onze veiligheid staat op het spel. De dijken in Terheijden moeten ook versterkt worden, zowel langs de rivier als in de haven. Deskundigen hebben al plannen gepresenteerd en de inwoners hebben meegedacht over oplossingen. Bestuursleden van het waterschap BD hebben eerder al met inwoners afgesproken dat nader onderzoek nodig was. Op 12 april 2020 wil het waterschap een besluit nemen.

CDA Drimmelen organiseert daarom op 3 maart een informatieavond over de huidige stand van zaken. Zij roept inwoners op naar het Witte Kerkje te komen om mee te denken. De heer Alwijn ten Cate, bestuurslid van het waterschap BD namens het CDA, zal hierbij aanwezig zijn. Hij is ter zake kundig en vindt de dialoog met de inwoners in deze fase van besluitvorming van groot belang.

Het CDA Drimmelen nodigt u van harte uit voor deze avond.

Witte Kerkje Terheijden, dinsdag 3 maart, 20.00 uur. Voor contact: Sjaak van Schie, voorzitter CDA Drimmelen; 06-4372.0976.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.