11 september 2015

Uw bijdrage telt

Deze week houdt KWF weer haar jaarlijkse collecteweek. In die week gaan 100.000 vrijwilligers huis aan huis om, ook u waarschijnlijk, een bijdrage te vragen voor de strijd tegen kanker.

Als Kamerlid ondersteun ik deze actie. In de eerste plaats doet het me ontzettend goed dat we in Nederland op zo veel betrokken vrijwilligers kunnen rekenen die, regelmatig door weer en wind, op pad gaan voor het goede doel.
Daarnaast vind ik de actie belangrijk, omdat het ons allemaal weer laat nadenken over deze verschrikkelijke ziekte en wat we er nog meer tegen kunnen doen.

Kanker is doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Ruim 2 op de 3 mensen overlijden  in Nederland aan ofwel kanker of hart- en vaatziekten. Roken, een gebrek aan gezonde voeding en weinig bewegen vergroten de kans op het ontstaan van dit soort ziekten.
Door meer bewustwording hiervoor kunnen we dus al een hoop levens redden. Ik hoop dat de collecteweek van het KWF het gesprek hierover ook weer verder op gang brengt.

Daarnaast is onderzoek naar het ontstaan van en het bestrijden van kanker ontzettend belangrijk. Er is nog zoveel onbekend. De oorzaken beter in kaart brengen, nieuwe medicijnen ontwikkelen, innovatieve behandelingen testen, ze dragen allemaal bij aan de strijd tegen deze ziekte.
Hiervoor is wel geld nodig. De overheid draagt hier ook aan bij, maar hoe meer mensen een bijdrage leveren, hoe sterker we staan in de strijd tegen kanker.

Uw bijdrage telt dus ook! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.