05 juni 2018

De Invictus Games komen in 2020 naar Nederland

De Invictus Games komen eindelijk naar Nederland in 2020. Vandaag maakte Prins Harry dit officieel bekend. CDA Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot vindt dit geweldig nieuws. De Invictus Games zijn een soort Wereldspelen voor militairen die een fysieke of mentale beperking tijdens de uitoefening van hun werk hebben opgelopen. In juni vorig jaar riep Bruins Slot het kabinet  op om het naar Nederland halen van de Invictus Games te ondersteunen. Haar voorstel werd unaniem door de Tweede Kamer aangenomen.  

Bruins Slot: ‘’Het laat de veerkracht van fysiek en/of mentaal gewond geraakte militairen en de verbindende kracht van sport zien. Waarbij je ook de kracht ziet van de familie, vrienden en vrijwilligers voor het herstel van militairen, die samen met de deelnemers dit mooie evenement tot een succes maken. Het is belangrijk dat de Invictus-sporters, familie en begeleiders ook betrokken worden bij hoe we de Invictus Games in Nederland gaan organiseren. Hun kennis, kunde en ervaring is van groot belang. Ik reken op een mooie samenwerking van alle betrokken partijen.''

Sinds 2014 worden de Invictus games Jaarlijks gehouden in verschillende landen. In oktober 2018 is de stad Sydney in Australië aan de beurt, waar ook een Nederlandse ploeg aan zal meedoen. Eerder is het sportevenement in Londen, Orlando en Toronto georganiseerd. Er doen ruim vijfhonderd sporters mee uit negentien landen. De Games zijn een initiatief van de Engelse prins Harry. In 2020 zullen de Invcitus Games in Den Haag plaats vinden.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.