28 mei 2019

Vragen van Bruins Slot over de voortgang van het programma Grensverleggende IT (GriT)

1. Bent  u, in overeenstemming met  de motie-Bruins Slot c.s. (Kamerstuk 31125 nr 88), nog steeds voornemens om de Kamer  over  het  nieuw  uitgebrachte BIT-advies tijdig  voorafgaand aan  de contractondertekening te informeren?

 2. Bent  u bereid om na het  uitbrengen van het  BIT-advies geen onomkeerbare stappen te doen  zoals contractondertekening, voordat de Kamer  een  oordeel over  het  BIT-advies en de opvolging daarvan heeft kunnen uitspreken?

 3. Heeft het  Bureau ICT Toetsing al een  conceptadvies opgesteld? Zo ja, wanneer is het  conceptadvies aan  u voorgelegd?

 4. Is de businesscase voor de contractondertekening gereed? Zo ja, wilt u de businesscase voor de contractondertekening aan  de Kamer  sturen?

 5. Bent  u bereid om op basis van de businesscase een  meerjarige kosten-batenanalyse van het programma GrIT op te stellen en dat  voor de contractondertekening aan  de Kamer  te sturen?

 6. Zorgt u ervoor dat  voor de contractondertekening alle financiële gevolgen inzichtelijk zijn en dat  er geen nadere onderhandelingen meer hoeven plaats te vinden met  de dan  gecontracteerde partij(en)?

 7. Klopt het  dat  het  programma GrIT inmiddels duurder dan  de initiële reservering is geworden? Zo ja, om welk bedrag gaat het?  Kunt u deze  stijging onderbouwen?

 8. Wanneer verwacht u het  BIT-advies en de reactie daarop aan  de Kamer  te sturen?

 9. Wanneer verwacht u tot contractondertekening dan  wel gunning over  te gaan?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.