Zoeken

Sybrand Buma

Naar CDA.nl

Sybrand Buma

Contactgegevens Sybrand

U kunt Sybrand bereiken via zijn eigen e-mailadres: s.buma@tweedekamer.nl

Zijn medewerkster Annemieke Kraaijenbrink is telefonisch bereikbaar via nummer 070-318 2516.

Twitter van Sybrand Buma
Loading...

Nieuws

07/10/2016CDA wil dat veroordeelden hun straf langer uitzitten

Sybrand Buma heeft er vanochtend in een uitzending van RTL Nieuws voor gepleit om veroordeelden hun straf langer uit te laten zitten, voor ze voorwaardelijk vrij mogen komen. Daarnaast wil het CDA strafverdubbeling voor wie na...

Lees meer

Lees meer

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Biografie

Sybrand Buma (voluit: van Haersma Buma) (1965) woont in Voorburg, is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij is geboren in Workum, Friesland. Zijn vader was burgemeester van Workum en Sneek, zijn grootvader was burgemeester van Stavoren en van Wymbritseradeel. Na het behalen van zijn atheneumdiploma in Sneek is Sybrand rechten gaan studeren in Groningen. Na zijn afstuderen in 1989 heeft hij een jaar in Cambridge (GB) gestudeerd voor de postacademische opleiding internationaal recht. Voor hij bij de Tweede Kamer belandde was hij o.a. strafjurist bij de afdeling Rechtspraak van de Raad van State en werkte hij bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Hij is sinds 12 oktober 2010 fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. Hij is sinds 23 mei 2002 Tweede Kamerlid. Daarvoor was hij beleidsmedewerker justitie en plaatsvervangend ambtelijk secretaris van de CDA Tweede Kamerfractie. Als Kamerlid hield hij zich vooral bezig met justitie (veiligheidsbeleid). Hij was fractiesecretaris en had zitting in het Presidium van Kamer. Bij de verkiezingen van september 2012 was hij lijsttrekker van het CDA.

Terug naar boven

Copyright © 2016 CDA