'Een nieuwe sociale structuur die werkt voor ons allemaal dat is wat we nodig hebben. Want 90% van de Nederlanders maakt zich zorgen om waarden en normen. De erfenis van het kabinet Rutte, is de erfenis van het doorgeschoten individualisme. Die erfenis is een onzeker en verdeeld land.’  Dat zei CDA lijsttrekker Sybrand Buma tijdens CDA-manifestatie in Breda. 

'De arbeidsmarkt is oneerlijk, de zorg is niet op orde en Nederland is niet veilig. Wij zijn niet pessimistisch, maar realistisch. Dat is de kern van ons programma, van onze visie op de samenleving, en van onze boodschap aan de kiezer!' 

Het CDA kiest in haar programma voor een eerlijke arbeidsmarkt met meerjarige arbeidscontracten, een betere zorg en lager eigen risico, en meer capaciteit en investeringen in de politie. 'Dat zijn de keuzes die wij maken voor een beter Nederland. Rutte is blind voor de werkelijkheid van veel mensen. Hij kent de wereld achter hun onzekerheid niet. Een bezorgde werkelijkheid die zich steeds nadrukkelijker zal gaan wreken. Het CDA heeft serieuze antwoorden op deze zorgen,' aldus Buma.

Ook Jan Kees de Jager sprak over het belang van een sterke samenleving en het realisme van Buma. Ook sprak Johnny Hoogerland, voormalig Nederlands wielrenner, die voor het CDA gaat. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.