De EU is heel belangrijk voor welvaart en welzijn. De EU moet kansen en bescherming bieden voor al haar inwoners. Voor jongeren en senioren, voor mannen en vrouwen, voor praktisch opgeleiden en voor theoretisch opgeleiden. Ik heb mij kandidaat gesteld om daaraan te (blijven) werken.

Kortom, voor een Europa voor iedereen!

Mijn achtergrond

Ik ben getrouwd en vader van drie dochters. Ik ben opgegroeid in Barendrecht. Na de middelbare school in Rotterdam centrum ben ik rechten in Leiden gaan studeren. Ook heb ik enige tijd in Exeter (Engeland) gestudeerd. Na een stage bij een bank in Londen ben ik advocaat geworden in Breda. Verder heb ik bij de Eindhovense vrachtwagenfabrikant DAF en een groot advocatenkantoor in Rotterdam gewerkt.

Ik woon nu ruim 25 jaar in Breda en heb daar inmiddels mijn eigen advocatenkantoor. Ik ben gespecialiseerd in contractenrecht en Europees recht Sinds 2014 ben ik actief in de politiek als gemeenteraadslid. Ik ben onder andere fractiewoordvoerder economie en veiligheid. Binnen de gemeenteraad vervul ik diverse functies; zoals voorzitter van de werkgroep regio. Ook ben ik lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Gemeenten VNG en op uiteenlopende manieren actief binnen het CDA. Ik ben sinds 10 jaar hockeycoach bij B.H.V. Push en vicevoorzitter van Lionsclub Breda Host. Ik heb een passie voor auto’s en reizen.

Ik heb mijzelf kandidaat gesteld omdat de EU van groot belang is. In mijn werk en in mijn politiek/bestuurlijke activiteiten ervaar ik dagelijks de grote voordelen die de EU Nederlanders en Nederlandse ondernemingen biedt. Die kansen die de EU biedt, moeten we benutten en Nederland moet samen met de andere lidstaten werken aan het verder versterken en verbeteren van de EU. Onder andere op het gebied van innovatie, want daar is Europese samenwerkjng zeer belangrijk. Voor de werkgelegenheid maar ook voor ons welzijn. Denk daarbij ook aan domotica en Active en Assisted Living. We worden gelukkig steeds ouder, maar dat heeft grote gevolgen, onder andere voor zorg en de woonbehoefte. Dat vraagt om een beleid op alle overheidslagen. Van gemeente(n) tot EU.

Digitalisering biedt grote mogelijkheden en heeft vergaande gevolgen. Dat vraagt niet alleen om goede privacybescherming maar ook om beleid over de toegankelijkheid van data. Als kandidaat voor de Europese verkiezingen wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om op bovenstaande punten te werken aan  een betere en sterkere EU. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.