Anne Kuik

Tweede Kamerlid

Sinds maart 2017 ben ik Tweede Kamerlid voor het CDA. Als politicus wil ik informeel te werk gaan en gemakkelijk benaderbaar zijn. Bijvoorbeeld door veel werkbezoeken af te leggen. Ik wil ook graag samenwerken met lokale en regionale politici en maatschappelijke organisaties. Ik zet me in voor een minder individuele samenleving, een samenleving waarin we meer naar elkaar omzien.  

Ik ben verkozen met ruim 15.000 voorkeursstemmen, voor een groot deel uit de noordelijke regio. Als volksvertegenwoordiger is de binding met de kiezer ontzettend belangrijk voor mij, zeker als regionaal Kamerlid uit Groningen.

Van huis uit ben ik jurist, maar eigenlijk direct na mijn studie ben ik maatschappelijk actief geworden.

Voordat ik verkozen werd tot Tweede Kamerlid was ik gemeenteraadslid in Groningen voor het CDA. Ook heb ik in de journalistiek gewerkt, voor de EO bij radio 1. 

De politiek kan best hectisch zijn, maar ik ontspan me door naar muziek te luisteren als ik in de trein zit of op straat loop.  Ook dansen en ballet vind ik heel leuk.

Woordvoerder op de volgende terreinen: het MBO, Ontwikkelingssamenwerking, Preventiebeleid in de volksgezondheid, prostitutiebeleid/mensenhandel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.