23 april 2012

Stedentour Food Valley

Op 17 april jl. bezochten Ruth Peetoom (landelijk voorzitter CDA) en Alwin de Jong (landelijk bestuurslid grote steden CDA) de regio west Veluwe.

In de middag werden twee werkbezoeken gebracht. Als eerste aan het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bij dit bezoek met fractieleden en CDA jongeren sloten o.m. Cees van der Knaap (burgemeester Ede), wethouder Roel Kremers en statenlid Albert Schol aan.

Ziekenhuis Gelderse Vallei
Het ziekenhuis heeft haar ambitie voor de komende 5 jaar toegelicht. Zij streeft ernaar hét ziekenhuis te zijn van voeding en gezondheid. In samenwerking met de Wageningse Universiteit worden veel onderzoeken in het ziekenhuis verricht naar de effecten van voeding op de gezondheid en het herstelproces van verschillende categorieën patiënten. Ede is daarom ook DE plaats om het World Food Centre binnen te halen. Het World Food Center is een centrum en platform waar beleid, kennis en bedrijfsleven uit de agro- en foodsector bijeen komen.

Delinuts en WWNV: Werken met Wajongers: Are you Nuts?
Na het bezoek aan het ziekenhuis Gelderse Vallei verplaatste het gezelschap zich naar het bedrijf Delinuts, specialist op de import en export van zuidvruchten en noten. Bij dit bezoek stond het werken met wajongers centraal in het kader van de wet werken naar vermogen. Na een korte inleiding vanuit de directie, de heren Boon en Budding,  werd het gezelschap rondgeleid door het magazijn en werd stilgestaan bij (ex) wajonger J. Delinuts heeft hem een volwaardige werkplek weten aan te bieden en na enige inwerktijd werkt J. voor 100% loonwaarde. Vol trots vertelde J. over zijn werk wat hij met heel veel drive en inzet doet.  Delinuts benadert mensen in de eerste plaats vanuit hun mogelijkheden.

Ledenbijeenkomst met Ruth Peetoom
In de avond vond de ledenvergadering voor CDA leden uit de regio plaats in Cinemec. Tijdens het eerste onderdeel stond het profiel van de CDA afdelingen in de regio centraal. Hoe typeren de leden hun CDA-afdeling in deze regio? Wat missen de leden? Welke uitdagingen liggen er voor de afdeling? Wat verwacht de afdeling van het landelijk CDA? Wat heeft de afdeling het landelijk CDA te bieden? Ruim 100 leden waren op de bijeenkomst afgekomen.

Een zeer enthousiaste presentatie van de CDA jongeren over profiel CDA in de regio werd gevolgd door een prima interactie met de zaal. Er werd intensief gesproken over hoe het CDA zich kan verfrissen en vernieuwen naar de toekomst en welke kritische succesfactoren daarvoor nodig zijn.

Verslag: Jaap Boot

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.