31 mei 2022

Bijeenkomst CDAV Internationaal over "Gendergelijkheid, klimaatverandering en technologie" met VN-vrouwenvertegenwoordiger 2022 Enaam Ahmed Ali

CDAV-Internationaal wil met jou spreken over:

Gendergelijkheid, klimaatverandering en technologie

            Keynote speaker: VN-vrouwenvertegenwoordiger 2022 Enaam Ahmed Ali

 

Datum: 7 juni 2022

Locatie: CDA partijbureau, Buitenom 18, Den Haag.

Aanvang: 20:00 uur

Opgeven via Google form

 

Met de Europese Green Deal en de Europese Digitaliseringsstrategie worden grote plannen gelanceerd op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Wat betekend dat specifiek voor vrouwen? Hebben eisen op het gebied van duurzaamheid extra impact op vrouwen en kunnen vrouwen volledig meedoen met digitalisering? Welke voordelen en nadelen brengen de Green Deal en de digitaliseringsstratiegie met zich mee? Hillie van der Streek, secretaris Generaal EVP Vrouwen geeft een reflectie op de Europese plannen.

We praten over de Green Deal en digitalisering met Enaam Ahmed Ali, VN-vrouwenvertegenwoordiger namens Nederland in 2022. Enaam zal ons meer vertellen over de toespraak die zij in oktober 2022 zal houden bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York en wij kunnen haar input meegeven voor haar speech.

Daarnaast verzamelt CDAV-internationaal op deze bijeenkomst input voor aanbevelingen in aanloop naar de EVP-Vrouwen conferentie in Dublin. Iedereen is van harte welkom om mee te luisteren en mee te denken!

Agenda

20:00 – 20:10  uur
Welkom en opening door Willemien Koning (voorzitter CDAV-Internationaal)

20:10 – 20:30                    
De Green Deal en de EU- digitaliseringsstrategie –
Reflectie en vooruitblik met Hillie van de Streek (Secretaris-Generaal EVP-Vrouwen), Lycia Tuitel en Ester Versnel (Zij vertegenwoordigde CDAV-Internationaal bij de EVP-Vrouwen Academie in Lissabon (EVP-Vrouwen Academie 30 September – 2 Oktober 2021)

20:30– 21:15                     
Gesprek met Enaam Ahmed Ali, VN-vrouwenvertegenwoordiger namens Nederland in 2022

21:15 – 21:30    
Conclusie en afronding: op weg naar aanbevelingen

Meer info Willemien Koning 06-23121275

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.