Veel afdelingen en organisaties willen voor een wervende bijeenkomst graag een landelijke spreker uitnodigen. We juichen dat toe, hoe meer CDA-activiteiten in het land, hoe beter.

Wel proberen we aanvragen zoveel mogelijk te clusteren, om zo efficiënt mogelijk met de tijd van de bewindspersonen en Kamerleden om te gaan.

U kunt uw aanvraag insturen via onderstaand formulier, wij proberen dan te zorgen voor een goede match met een CDA-politicus. Het betreft in dit geval aanvragen voor de bewindspersonen en de Tweede Kamerleden.

Losse mails worden niet in behandeling genomen. Door de vele aanvragen die wij ontvangen, zal het niet altijd mogelijk zijn de politicus van uw voorkeur toe te wijzen. Uiteraard doen we ons best om aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen. 

Voorwaarden

Let wel op de volgende voorwaarden:

  • Tweede Kamerleden zijn op dinsdag, woensdag en donderdag de hele dag niet beschikbaar wegens hun politieke verplichtingen. Ook bezoeken van bewindspersonen zijn onzeker op deze dagen ivm debatten in de Tweede Kamer.
  • De CDA-politici worden alleen ingezet tijdens publieke bijeenkomsten (ruimer dan CDA ledenvergaderingen);
  • Afdelingen die samen een activiteit organiseren, krijgen voorrang;
  • Politici zullen worden toegewezen op basis van beschikbaarheid, woonplaats en inhoudelijke expertise;
  • We streven naar een optimale spreiding tussen regio’s;
  • Na toezegging van een bepaalde politicus kan het voorkomen dat we een andere politicus als spreker in moeten zetten (bijvoorbeeld omdat er opeens een Kamerdebat of media-optreden tussen komt);
  • Nodig lokale/regionale pers uit om zoveel mogelijk publiciteit te genereren.

Aanvragen

Wilt u één van de landelijke CDA politici uitnodigen als spreker op uw bijeenkomst? Klik dan op de link: aanvraag spreker

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen via sprekersverzoek@cda.nl (alleen voor vragen, niet voor het indienen van een aanvraag).

Alvast veel succes met de voorbereidingen van uw activiteit !

Vriendelijke groeten,

#team CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.