Wie is Daan Versteeg?

Advocaat, vrijwilliger, politicus maar bovenal vader van vier kinderen en echtgenoot. Met mijn vrouw, onze zoon en toen pasgeboren dochter, ben ik in 2013 van Amsterdam verhuisd naar Naarden. Daar is in 2015 nog een zoontje geboren en op 29 april is daar nog een jongetje bijgekomen! Als geen ander weet ik dus wat het is om te jongleren in het spitsuur van het leven. Zeker omdat ik ook een sportief en sociaal dier ben. Sporten doe ik op de racefiets. Menig col prijkt op mijn palmares en er staan er nog genoeg op de bucketlist. Sport kijken doe ik elke thuiswedstrijd bij Ajax, samen met twee van mijn beste vrienden. Mensen heb ik dan ook altijd graag om me heen. Meehelpen in de buurt of op de school van onze kinderen, doe ik met veel liefde en plezier. Momenten waarop je mensen spreekt en hoort wat ze bezighoudt. Mensen die de nut en noodzaak van Europese samenwerking zien, maar zich terecht ook storen aan politiek gekonkel en geldverkwisting. Dié mensen wil ik vertegenwoordigen in Brussel!

Mensen die de nut en noodzaak van Europese samenwerking zien, maar zich terecht ook storen aan politiek gekonkel en geldverkwisting. Dié mensen wil ik vertegenwoordigen in Brussel!

 

Wat heeft Daan met de politiek?

Bijna iedereen heeft naast zijn/haar werk, gezin, wel een passie waar hij/zij zich voor inzet. Een sport beoefenen, een team coachen of vrijwilligerswerk doen. Mijn passie is politiek. Dat kwam al vroeg tot uiting toen ik in 2003 een van de jongste Provinciale Statenleden van Nederland werd. Als 23-jarige vond ik snel mijn weg in de politiek en heb ik de nodige successen geboekt. Een daarvan was de oprichting van de eerste commissie Europese Aangelegenheden, waarvan ik ook voorzitter werd. Toen zag ik namelijk al de impact van Brussel op alle niveaus in Nederland: in Den Haag, de provincies en in elke gemeente. Ik zag ook het belang van het beïnvloeden van Brussels beleid: goed beleid beter maken, slecht beleid de kop indrukken. De blik op Brussel heb ik altijd gehouden. Ook in mijn werk als advocaat Europees Aanbestedingsrecht en als auteur van een wetenschappelijk boek over het stimuleren van circulair bouwen. Het is die politieke passie en die Brusselse Blik, waardoor ik nu kandidaat ben voor het Europese Parlement!

Het is die politieke passie en die Brusselse Blik, waardoor ik nu kandidaat ben voor het Europese Parlement!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.