19 april 2017

Waarnemend Commissaris van de Koning welkom in Drenthe

Jozias van Aartsen (69) is woensdag 19 april begonnen als waarnemend Commissaris van de Koning in Drenthe. Na het vertrek van Jaques Tichelaar was er een vacature ontstaan waarna van Aartsen bij Koninklijk Besluit werd benoemd als waarnemer in Drenthe.

Op zijn eerste werkdag begon van Aartsen al met een vergadering van Provinciale Staten waar vicevoorzitter Johan Baltes hem namens alle Statenleden en medewerkers van harte welkom heette.
Volgens Johan Baltes mag Drenthe zich gelukkig prijzen met een man van zijn formaat. “Als je er toch bent kun je net zo goed wat doen”, waarmee Baltes duidde op het leiden van de vergadering van Provinciale Staten op zijn eerste werkdag.
“De werkelijkheid kan soms wonderlijker zijn dan de wildste fantasie”, zo begin van Aartsen zijn speech. “Ik had dit twee maanden geleden niet kunnen bedenken. De uitdaging was te verleidelijk om nee te zeggen. Ik dank u voor het vertrouwen dat u in mij heeft willen stellen.”

De heer van Aartsen was eerder burgemeester van Den Haag, minister van Landbouw en minister van Buitenlandse Zaken. Tot 2006 was van Aartsen voor de VVD lid van de Tweede Kamer, waarvan de laatste drie jaar als fractievoorzitter.

De CDA-Statenfractie heeft de heer van Aartsen gefeliciteerd met zijn benoeming en ziet uit naar een vruchtbare samenwerking.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.