19 mei 2020

CDA-bestuur Drenthe zet Agnes Mulder op 1 voor Tweede Kamerverkiezingen 2021

Het provinciebestuur van CDA Drenthe schuift Tweede Kamerlid Agnes Mulder als nummer één kandidaat naar voren voor de komende Tweede Kamerverkiezingen in 2021. De ervaren politiek van Assen zet zich sinds 2012 met hart en ziel in de belangen van de regio en krijgt van het Drentse CDA-bestuur het vertrouwen voor een nieuwe termijn. In de Tweede Kamer voert zij het woord over klimaat, duurzaamheid en mijnbouw en is zij voorzitter van de commissie Infrastructuur en Waterstaat.

De afgelopen jaren heeft Mulder zich onder meer sterk gemaakt voor de positie van inwoners die schade ondervinden van mijnbouw in Groningen en ook in Drenthe. Klimaatambities kunnen volgens haar alleen worden gehaald als iedereen mee kan doen en wanneer ze haalbaar en betaalbaar zijn. “Voor Drenthe liggen er kansen op het gebied van duurzaamheid door in te zetten op waterstof in de industrie, mobiliteit en woningbouw”, aldus Mulder. “Daarvoor zoek ik altijd de verbinding met inwoners, bedrijven en aangebracht en hou ik van korte lijnen. Inzetten op maakindustrie in deze Coronatijd is ook voor onze bezittingen in Drenthe een mooie kans. ”

Voorzitter van CDA Drenthe, Robert Kleine: ”Agnes heeft de afgelopen periode laten zien een goed Tweede Kamerlid is met hart voor Drenthe en overige regio's. Het bestuur van Drenthe ziet deze inhoudelijk sterke politiek en ook graag nog een periode in de Tweede Kamer. ” CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder: “Ik waardeer het vertrouwen dat het bestuur hiermee in mij uitspreekt. We staan ​​aan de vooravond van grote investeringen in onze samenleving en ik zal mijn uiterste best doen aan de Drentse economie en daarmee onze banen boven aan de agenda om te krijgen en te houden in Den Haag ”. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.